Bereikbaarheid & Verkeer

Verlengde Lodewijkstraat op 4 juni weer open voor alle verkeer

De Verlengde Lodewijkstraat gaat op vrijdagavond 4 juni weer open voor al het verkeer. Deze weg langs het spoor is ter hoogte van de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg tijdelijk versmald. Hier komt een verkeerslicht zodat het verkeer veilig, om en om, kan passeren.


Leestijd: 1 minuut

Verlengde Lodewijkstraat op 4 juni weer open voor alle verkeer
Verlengde Lodewijkstraat op 4 juni weer open voor alle verkeer

De Verlengde Lodewijkstraat is sinds begin april afgesloten vanwege het inrijden van het spoordek van de verdiepte ligging. De werkzaamheden bij de verdiepte ligging zijn nog niet klaar. Daarom is de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg tijdelijk smaller dan voorheen. Dat zorgde voor onveilige situaties en daarom was de Verlengde Lodewijkstraat langer dicht dan gepland. 

Deze tijdelijke situatie gaat ongeveer anderhalf tot twee jaar duren. Door het plaatsen van een verkeerslicht kan het verkeer om en om het smalle gedeelte passeren.

Opbouwen
Combinatie Herepoort is nu bezig met het opbouwen van de weg. Er is helaas geen ruimte om nu alvast een tijdelijke weg voor fietsers en voetgangers te openen op de plek waar de Verlengde Lodewijkstraat komt te liggen. Tot 4 juni moeten voetgangers en het andere verkeer gebruik maken van de omleidingsroutes.