Bereikbaarheid & Verkeer

Verschillende wegafsluitingen in Groningen deze zomer

Er zijn in en rond de zomer verschillende werkzaamheden in Groningen waar wegafsluitingen voor nodig zijn. Zo is Ring Zuid tussen Europaweg en Euvelgunne zeven weken dicht. Ook bij de A28 ondervindt het autoverkeer in en rond de zomervakantie hinder. Hier vindt u ze op een rij.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid tussen Europaweg en Euvelgunne zeven weken dicht

In de zomer is een deel van de zuidelijke ringweg zeven weken dicht. Het gaat om het gedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne, in beide richtingen. De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting Hoogezand, wordt afgesloten van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus.Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen en de Europaweg. 

Verkeershinder op de A28

Afgelopen weekend was de A28 tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein in beide richtingen een weekend helemaal afgesloten. Dit is ook het geval in het weekend van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot maandag 29 augustus 06.00 uur. 

Van maandag 11 juli t/m vrijdag 26 augustus zijn de toe- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten. Dit geldt ook voor de nieuwe afrit van de A28 naar het centrum. Verder is er tijdens deze zeven weken één rijstrook beschikbaar op de A28 in de richting Groningen.

Kijk voor meer informatie en de omleidingsroutes op www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022