Bereikbaarheid & Verkeer

Vervanging westelijk deel viaduct Concourslaan van start

De laatste fase van de sloop van het viaduct van de westelijke ringweg over de Concourslaan gaat maandag 11 september van start. Op deze plek komt een nieuw viaduct. Dat is nodig omdat de ringweg hier breder wordt gemaakt. De werkzaamheden zorgen voor extra bouwverkeer over de Concourslaan en dus is het opletten geblazen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Aanpak RIng Zuid / Raymond Bos
Foto | Aanpak RIng Zuid / Raymond Bos

Het viaduct over de Concourslaan in het Stadspark is onderdeel van de westelijke ringweg. Dit deel van de westelijke ringweg wordt breder vanwege de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Om dit mogelijk te maken, moeten ook het viaduct breder gemaakt worden. Hiervoor moet het oude viaduct gesloopt en wordt er een nieuw, breder viaduct aangelegd. Dit gebeurt in twee fases: In fase 1 (tot eind 2023) wordt er gewerkt aan de oostzijde van het viaduct, in fase 2 (vanaf eind 2023) aan de westzijde.

Onderdoorgang Councourslaan dicht

Van 11 september tot en met 6 oktober 2023 is de onderdoorgang van de ringweg op de Concourslaan afgesloten voor fietsers en voetgangers. Dit is nodig om de sloopwerkzaamheden aan het viaduct veilig uit te voeren.

Vanaf 6 oktober als de onderdoorgang weer open is, tot maart 2024 wordt het eerste deel van de Concourslaan dus zowel gebruikt door fietsers als door bouwverkeer. De vrachtwagens mogen hier niet harder dan 15 km/uur. Toch worden zowel fietsers als chauffeurs opgeroepen om in deze periode extra goed op te letten om ongelukken te voorkomen.