Bereikbaarheid & Verkeer

Vervoerders en onderwijs in gesprek over slim roosteren

Stel je voor: je wilt 's ochtends vanaf het Hoofdstation naar school en de bus zit bomvol. Niet fijn, zeker wanneer de volgende bus pas over een uur komt. Maar allemaal lege bussen laten rijden op momenten dat iedereen in de collegebanken zit is ook niet efficiënt. Waar ligt de gulden middenweg? Qbuzz, OV-bureau Noord Nederland, Arriva en roostermakers van verschillende onderwijsinstellingen in Groningen gingen hierover dinsdag in gesprek.


Leestijd: 1 minuut

Miljoenenbezuiniging in openbaar vervoer: buslijnen dreigen te verdwijnen
Miljoenenbezuiniging in openbaar vervoer: buslijnen dreigen te verdwijnen

Van elkaar leren

Roostermakers en leden van de werkgroep Onderwijs en Bereikbaarheid kregen een kijkje in de keuken van Qbuzz. Hierbij werd niet alleen uitleg gegeven over hoe dienstregelingen tot stand komen, maar ook over het belang van informatieverstrekking tussen de partijen. Zo kunnen de vervoerders er beter voor zorgen dat er voldoende bussen op bepaalde trajecten worden ingezet en er zo min mogelijk lege bussen rijden. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding.

Werkgroep Onderwijs en Bereikbaarheid

Sinds 2014 werken de onderwijsinstellingen in Groningen samen binnen de werkgroep Onderwijs en Bereikbaarheid. De werkgroep, opgericht door Groningen Bereikbaar, heeft er onder andere voor gezorgd dat de scholen anders roosteren. Zo hoeven niet alle studenten tegelijkertijd naar hun les, maar wordt dit verspreid over de ochtend.