Bereikbaarheid & Verkeer

Video | Feestdageninkopen in de binnenstad? 'Check voor vertrek'

Inkopen doen voor Kerst en de jaarwisseling. Veel mensen weten Groningen, met haar gezellige winkelstraten en bijzondere winkels, goed te vinden om hun cadeaus en lekkernijen voor de feestdagen te halen. Maar er zijn dit jaar veel werkzaamheden rondom Groningen, daarom in het volgens Groningen Bereikbaar belangrijk om je bezoek goed te plannen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar / Knelis
Foto | Groningen Bereikbaar / Knelis

In de video vertelt Lieve ten Duis van Lutje Lokaal en Mary Jane Boetiek je alles over winkelen in Groningen in aanloop naar de feestdagen. Daarnaast geeft Hannah Crol je tips over hoe je de binnenstad het beste kunt bereiken wanneer je de stad ingaat om aankopen te doen.

Plan je bezoek

Ook zette Groningen Bereikbaar een aantal tips op een rijtje om je bezoek goed te plannen. Zo ga je goed voorbereid een leuk dagje stad tegemoet. 

  1. Reis op zaterdag, zondag en in vakanties met zijn tweeën met de bus in heel Groningen en Drenthe met een actiekaart voor maar €12,50. 
  2. Parkeer op een P+R en reis verder met de bus. Wist je dat je met een P+R-kaartje voor €6,00 met 5 personen naar de stad reist en ook weer terug? Hier vind je alle onze tips voor reizen via P+R. 
  3. Pak de fiets! Zeker als je in een van de plaatsen woont waar een doorfietsroute is. Als je die nog niet eerder hebt geprobeerd is dit je moment!
  4. Denk ook eens aan de trein. Ook al woon je niet in een dorp met een station. Je parkeert (vaak) gratis bij een station en reist in korte tijd naar station Groningen. Je loopt daarna in een paar minuten naar het stadscentrum.
  5. Toch met de auto naar Groningen? Check dan voor vertrek hoe je je reis het beste aanpakt.