Bereikbaarheid & Verkeer

Vier weekenden werkzaamheden aan ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek

In vier weekenden in september en oktober werkt Combinatie Herepoort aan de definitieve inrichting van de ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en aansluiting Westerbroek. De werkzaamheden zorgen voor hinder voor het verkeer. Het werk wordt uitgevoerd in vier weekenden in de periode van 2 september tot 24 oktober.


Leestijd: 1 minuut

Vier weekenden werkzaamheden aan ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek
Vier weekenden werkzaamheden aan ringweg tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek

2-5 september: N46 dicht richting Hoogezand

Van vrijdag 2 september 22.00 uur tot maandag 5 september 06.00 uur is de N46 afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en Westerbroek. De afsluiting geldt voor het verkeer in de richting van Hoogezand. Verkeer op de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand wordt omgeleid via afrit 38 Groningen-Zuidoost en de Europaweg. Verkeer op de oostelijke ringweg (N46) richting Hoogezand kan omrijden via afrit 2 Delfzijl – Rijksweg – Damsterdiep – Europaweg.

16-19 september: aansluiting Westerbroek dicht

In het weekend van vrijdag 16 september (22.00 uur) tot maandag 19 september (06.00 uur) is aansluiting Westerbroek, aan de zuidoostkant van de stad Groningen, afgesloten voor het verkeer. Dat betekent dat de op- en afritten van de A7 hier afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via knooppunt Euvelgunne.

14-17 en 21-24 oktober: N46 dicht richting Euvelgunne

In de weekenden van vrijdag 14 tot maandag 17 oktober en vrijdag 21 tot maandag 24 oktober is de N46 dicht van knooppunt Westerbroek tot knooppunt Euvelgunne. De afsluiting geldt voor verkeer richting Euvelgunne. Verkeer vanuit Hoogezand wordt omgeleid via Westerbroek en de Europaweg.

Nieuwe inrichting

De verkeerssituatie op dit deel van de ringweg wordt definitief ingericht. Zo wordt bij knooppunt Euvelgunne onder andere een extra rijbaan aangelegd vanaf de zuidelijke ringweg (N7) naar de A7 richting Hoogezand.