Bereikbaarheid & Verkeer

Voorspoedige start Operatie Ring Zuid biedt geen garanties voor de komende vijf maanden

De eerste dagen van Operatie Ring Zuid zijn voorspoedig verlopen. Het gaat beter dan Groningen Bereikbaar voorafgaand aan de operatie had verwacht en daarom willen ze iedereen die de auto heeft laten staan bedanken. Maar, waarschuwt Groningen Bereikbaar, de voorspoedige start biedt geen garanties voor de komende maanden.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos/Aanpak Ring Zuid
Foto | Raymond Bos/Aanpak Ring Zuid

Wel ziet Groningen Bereikbaar dat het erg druk is op de N355 vanuit Zuidhoorn, op de Stationsweg en op de Laan Corpus den Hoorn, rond het Martini Ziekenhuis. Ze roepen dan ook automobilisten die niet in de buurt van het Martini Ziekenhuis of Hoofdstation moeten zijn op om de officiële omleidingsroutes te volgen. Op Ring Oost, Noord en West rijdt het verkeer beter door dan op de Laan Corpus den Hoorn. De route via de overige ringwegen is vaak sneller en hulpdiensten en het OV worden dan niet gehinderd

Verder geeft Groningen Bereikbaar aan dat de nieuwe afrit bij de Leonard Springerlaan nog niet bij iedereen bekend is. Deze is inmiddels te vinden in Google Maps. Mogelijk biedt dit volgens Groningen Bereikbaar ook verlichting voor de Laan Corpus den Hoorn.