Bereikbaarheid & Verkeer

Wandel tijdens je werkdag op donderdag 7 april

Komende donderdag is de Wandel Tijdens Je Werkdag. Wandelnet roept deze dag heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens jouw (thuis)werkdag! Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen meer geconcentreerd, energieker en creatiever.


Leestijd: 1 minuut

Wandel tijdens je werkdag op donderdag 7 april
Wandel tijdens je werkdag op donderdag 7 april

Wist je dat fulltime medewerkers gemiddeld 9 uur stil zitten op een dag? Daarom roept Wandelnet op om te gaan wandelen tijdens je werkdag. Wandelen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer energie en bent productiever na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Het is essentieel om je hersenen gezond te houden! Het is dus een goed idee om je (thuis)werkdag te combineren met een fijne wandeling.

Wandeltips

Om je letterlijk op weg te helpen, heeft Wandelnet een paar wandeltips op een rij gezet:

  1. Maak weetings.Check nu alvast je agenda. Van welke afspraak kun jij een weeting (walk your meeting) maken?

  2. Wandel náár je werk.Wandel (een stuk) van je woon-werkverkeer op 7 april. Ga je met het OV, stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto, parkeer 'm dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis, begin de dag dan met een ommetje.

  3. Met een broodje in de hand. Neem je lunch eens mee naar buiten en verken je werkomgeving.

  4. Maak een brainwalk. Voor het bedenken van nieuwe ideeën, omdenken van een probleem, of het openbreken van een writer's block.

  5. Elk belletje lopen.Word je op 7 april gebeld, spreek dan met jezelf af dat je elk belletje aan de wandel gaat.