Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden Laan Corpus den Hoorn: van Ring West via N7 naar Drachten kan dit weekend niet

Komend weekend wordt er gewerkt bij de zuidelijke ringweg ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn. Daarom zijn hier meerdere wegen afgesloten van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur. Zo kan je dit weekend niet van de westelijke ringweg naar de A7 richting Drachten. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Werkzaamheden Laan Corpus den Hoorn: van Ring West via N7 naar Drachten kan dit weekend niet
Werkzaamheden Laan Corpus den Hoorn: van Ring West via N7 naar Drachten kan dit weekend niet

De weg van het Vrijheidsplein (N370) naar de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn is dicht. Deze twee rotondes zijn ook grotendeels dicht, net als de oprit (36) naar de A7 (richting Hoogkerk/Drachten). De Jan Evert Scholtenlaan die vanaf de rotondes naar het Stadspark gaat, is al sinds maandag dicht voor autoverkeer. Dit weekend kunnen fietsers en voetgangers er ook niet langs.

De afsluitingen komend weekend
Wel is het mogelijk om van de A7 vanuit Hoogkerk de snelweg te verlaten bij Laan Corpus den Hoorn (afrit 36, West en Centrum). Vanuit deze richting kan verkeer ook via het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg.

Omleidingen
Verkeer wordt vanaf de westelijke ringweg omgeleid via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan. Vanaf Laan Corpus Den Hoorn kan verkeer bij Groningen Zuid de A28 op en via het Julianaplein naar de N7 richting Drachten. Fietsers en voetgangers kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij het Piccardthof.

Werkzaamheden volgen via webcam
Aannemer Combinatie Herepoort gaat deze maand het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn op zijn plek hijsen. Het viaduct is naast de weg gebouwd en wordt nu op zijn plek gezet. Speciaal voor deze werkzaamheden heeft Aanpak Ring Zuid een extra webcam geplaatst. Deze staat bij de rotonde van de Laan Corpus den Hoorn. Eerst staat de camera nog gericht op de Jan Evert Scholtenlaan. Zodra het inrijden begint beweegt de camera mee richting de ringweg.

Bekijk de webcam (Livestream Laan Corpus den Hoorn).