Bereikbaarheid & Verkeer

Werkzaamheden vorderen: Uittrillen damwanden verdiepte deel Vrijheidsplein gaat verder

Vanaf maandag 24 april wordt er verder gewerkt aan het uittrillen van de tijdelijke damwandplanken aan de zuidkant van het Vrijheidsplein. De damwandplanken waren nodig om het verdiepte deel van het Vrijheidsplein aan de leggen. Nu de werkzaamheden vorderen zijn deze niet meer nodig.


Leestijd: 1 minuut

Werkzaamheden vorderen: Uittrillen damwanden verdiepte deel Vrijheidsplein gaat verder
Werkzaamheden vorderen: Uittrillen damwanden verdiepte deel Vrijheidsplein gaat verder

Bouw verdiepte deel Vrijheidsplein
Het verdiepte deel van het Vrijheidsplein vormt in de eindsituatie de verbindingsboog voor verkeer van Drachten richting de westelijke ringweg en de Leonard Springerlaan. De bouw van deze verbindingsboog gaat de volgende fase in. Het beton voor de vloeren en een deel van de wanden is gestort. Daarom kan eind april het tweede deel van de tijdelijke damwandplanken uitgetrild worden. Het eerste deel van de damwandplanken werd eerder dit jaar al uitgetrild.

En hierna?
Hierna wordt verder gegaan met de bouw van het verdiepte deel. Later dit jaar kan het derde en laatste deel van de tijdelijke damwanden worden uitgetild. Daarnaast zijn er betonwerkzaamheden voor de verbindingsboog over het verdiepte deel. Hier rijdt in de eindsituatie het verkeer van de westelijke ringweg richting het Julianaplein overheen. Hiervoor wordt eerst een ondersteuning over het verdiepte deel gebouwd.

Eind dit jaar wordt één rijstrook van het verdiepte deel in gebruik genomen. Dit is de rijstrook voor verkeer van Drachten naar de westelijke ringweg. Daarna kan de verbindingsboog van de westelijke ringweg naar het Julianaplein af worden gebouwd.

Foto: Aanpak Ring Zuid/Raymond Bos