Bereikbaarheid & Verkeer

Zuidelijke ringweg Groningen in diepe rust

Een ongekende aanblik van de verkeerssituatie op de zuidelijke ringweg bij Groningen. Het was er zeer stil, het deed denken aan een autoloze zaterdag en zondag. De luchtfoto’s, gemaakt door RdB-producties, geven een fraai beeld van het vorderen van de werkzaamheden. Dat er nu geen verkeer rijdt heeft dan ook te maken met weekend-werkzaamheden, zo meldt Groningen Bereikbaar.


Leestijd: 1 minuut

Julianaplein dit weekend dicht voor richting Hoogezand-Assen
Julianaplein dit weekend dicht voor richting Hoogezand-Assen

Sinds vrijdagavond 8 juli 22.00 uur en tot maandagmorgen 11 juli 06.00 uur is de A28 in beide richtingen dicht tussen het Julianaplein en de op- en afritten bij Groningen-Zuid.

Verkeer van en naar Assen kan nog wel gebruikmaken van de op- en afritten, bijvoorbeeld van en naar het Martini Ziekenhuis.

Verkeerssituatie A28 aanpassen

Deze weekendafsluiting is nodig om de verkeerssituatie op de A28 aan te passen voor de werkzaamheden die in de zomer plaatsvinden. Van 11 juli t/m 26 augustus zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten en is één rijstrook op de A28 richting Groningen dicht.

Om de situatie op de A28 weer terug te zetten naar de oorspronkelijke situatie, is de weg opnieuw dicht in het weekend van 26-29 augustus.

Vermijd verkeershinder, laat de auto staan

De afsluitingen kunnen zorgen voor verkeershinder. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R. Houd rekening met extra reistijd.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.