Bereikbaarheid & Verkeer

Zuidelijke ringweg vanaf vanavond dicht richting Drachten en Assen

De zuidelijke ringweg is van vrijdag 17 september 22.00 uur tot maandag 20 september 06.00 uur afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg voor verkeer richting Drachten en Assen. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg, zo meldt Groningen Bereikbaar. De zuidelijke ringweg in de andere richting, dus voor verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand, blijft open.


Leestijd: 1 minuut

Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg
Ring Zuid dicht vanaf Euvelgunne tot Europaweg

Openstelling oprit Stettinweg

De afsluiting van de ringweg is nodig, omdat Combinatie Herepoort in het weekend verder werkt aan de oprit van de Stettinweg naar de zuidelijke ringweg.

Op maandagochtend 20 september om 06.00 uur gaat deze nieuwe oprit open voor verkeer. Op datzelfde moment wordt de Lübeckweg definitief afgesloten. In de eindsituatie is de Lübeckweg voor verkeer vanuit het oosten de afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg. Hij sluit dan niet meer aan op de rotonde bij de Bornholmstraat.

Werkzaamheden in deelgebied Oost

Aan de oostzijde van de zuidelijke ringweg werkt Combinatie Herepoort aan verschillende deelprojecten. Op de website van Aanpak Ring Zuid vind je een volledig overzicht van de werkzaamheden in dit gebied.

(Bron: Groningen Bereikbaar).