Bereikbaarheid & Verkeer

Zuidelijke ringweg weer open; asfalteringswerkzaamheden klaar

Het autoverkeer in Groningen kan weer gebruik maken van de zuidelijke ringweg. Iets eerder dan gepland is het afgesloten deel van de zuidelijke ringweg gistermiddag weer open gegaan.


Leestijd: 1 minuut

Zuidelijke ringweg weer open; asfalteringswerkzaamheden klaar
Zuidelijke ringweg weer open; asfalteringswerkzaamheden klaar

In de vakantie was de zuidelijke ringweg zes weken dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. De aannemerscombinatie heeft een extra rijstrook aangelegd en gewerkt aan een nieuwe op- en afrit voor het bedrijventerrein Driebond, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

De nieuwe rijstrook loopt vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Euvelgunnebrug. Volgend jaar wordt deze extra rijstrook doorgetrokken over de Euvelgunnebrug heen tot aan de Europaweg.

Op- en afrit

De nieuwe op- en afrit voor bedrijventerrein Driebond sluiten aan op de Stettinweg. De nieuwe afrit van de ringweg is nu al open, de nieuwe oprit volgt over een maand. De oude afrit bij Driebond, die aansloot op de Osloweg, is vervallen. Als straks de nieuwe oprit open gaat, kunnen klanten en bezoekers van Driebond sneller op de ringweg richting Julianaplein komen.

Foto boven: Asfalteringswerkzaamheden (Foto: Raymond Bos, Aanpak Ring Zuid).