Economie

EV Biotech: van bacterie tot vanille op een duurzame manier

Vanille, plastic of medicijnen produceren op basis van micro-organismen. Het klinkt gek, maar dat is waar stamontwikkelingsbedrijf EV Biotech dagelijks mee bezig is. Ze zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van micro-organismen voor de industrie. En dat doen ze op een duurzame en effectieve manier. “Zo wordt productie duurzaam en rendabel.”


Leestijd: 1 minuut

EV Biotech: van bacterie tot vanille op een duurzame manier
EV Biotech: van bacterie tot vanille op een duurzame manier

Linda Dijkshoorn, CEO van EV Biotech, ontving eind september de Zilveren Zandloper voor Innovatie, voor haar werk om nieuwe ontwikkelingen in de biotechnologie op de markt te zetten. De Zilveren Zandloper is een award die elk jaar wordt uitgedeeld door de Nederlandse Biotechnologie Vereniging, om en om aan ontwikkelingen op het gebied van wetenschap of innovatie.

Micro-organismen als grondstof

EV Biotech is nu zo’n 2,5 jaar aan de slag om micro-organismen te produceren – zoals biergist of bakkersgist – waarmee duurzame producten gemaakt kunnen worden. “Denk aan geurstoffen als citroen, of de smaak van vanille. Maar ook medicijnen of biologisch afbreekbaar plastic,” legt Dijkshoorn uit. “Waar de chemische industrie zulke dingen maakt waarbij veel chemisch afval vrijkomt, doen wij dat op een duurzame manier, waardoor de grondstoffen niet uit bijvoorbeeld aardolie gehaald hoeven worden", zo zegt ze op economie.groningen.nl.

Verder lezen? Klik dan hier.