Economie

Partnerbijdrage

4 ideeën voor duurzame relatiegeschenken

Wat betreft relatiegeschenken staat 2021 vooral in het teken van de duurzame items. Door hier met je bedrijf op in te spelen scoor je dan ook zeker punten bij je zakenrelaties en je eventuele nieuwe klanten. In dit artikel lees je welke mogelijkheden je hebt op het gebied van duurzame relatiegeschenken.


Leestijd: 2 minuten

4 ideeën voor duurzame relatiegeschenken
4 ideeën voor duurzame relatiegeschenken

Wanneer je in relatiegeschenken investeert die zijn gemaakt van natuurlijke materialen draag je gelijk bij aan een beter milieu. Heel veel producten die normaal gemaakt zijn van plastic zijn ook te verkrijgen in duurzame materialen. Je kunt dan denken aan items die gemaakt zijn van kurk. Voorbeelden hiervan zijn balpennen en koffiebekers van kurk, maar je hebt tegenwoordig ook al schriften die met kurk zijn vormgegeven. Andere duurzame materialen zijn bamboe en katoen.

Bedrijven kiezen er vaak voor om drinkbenodigdheden als relatiegeschenken te gebruiken. Wist je dat hier ook een duurzame oplossing voor is? Ga dan voor Doppers met logo van je bedrijf. De Dopper is dé duurzame drinkfles die is gemaakt van gerecycled plastic. Het leuke aan doppers is dat je ze op veel verschillende manieren kunt vormgeven; kies zelf de kleur en de plaats waar je je logo of bedrijfsnaam wil plaatsen om de fles zo goed mogelijk bij je bedrijf te laten passen.

Of je nou tassen gebruikt om je producten aan je klanten in mee te geven of ze alleen inzet om merchandise in te stoppen; het is een goed idee om in katoenen draagtassen te investeren in plaats van voor plastic tassen te kiezen. Een bijkomend voordeel van katoenen draagtassen is dat ze optimaal te customizen zijn en dat je ze meer dan één keer kunt gebruiken. Dit zorgt voor veel extra zichtbaarheid, omdat mensen overal een tas mee naartoe nemen. Wil je toch liever tassen die weg te gooien zijn dan kun je ook gaan voor papieren draagtassen.

Als je echt groen bezig wil zijn dan geef je je klanten en (potentiële) zakenrelaties natuurlijk een plant cadeau. Veel mensen kunnen dit zeker waarderen; het is een makkelijke manier om een ruimte een upgrade te geven. Wat ook een leuk idee is, is groeipapier. Dit kan je in aarde leggen en water geven. Na ongeveer 2 weken zullen er plantjes of bloemen zijn gegroeid op de plek van het groeipapier, doordat het papier voorzien is van zaadjes. Ook kan je er een persoonlijke boodschap op laten bedrukken. Duurzamer kan bijna niet!