Economie

Partnerbijdrage

4 tips voor het organiseren van je kledingkast

Hoeveel kledingkasten je ook in je huis hebt staan, je zult alsnog het gevoel hebben dat je meer opbergruimte voor je kleding nodig hebt. Er is dan ook helaas geen gemakkelijke manier om een kast te organiseren. Toch hebben we in dit artikel vier tips die je kunt gebruiken zodat je je kledingkast beter organiseert.


Leestijd: 2 minuten

4 tips voor het organiseren van je kledingkast
4 tips voor het organiseren van je kledingkast

Door te sorteren op kleur en mouwlengte bespaar je zo'n 5 minuten per dag, 35 minuten per week en bijna 2,5 uur per maand! Serieus, dit is waar. Een outfit samenstellen in minder dan twee minuten maakt een enorm verschil in je ochtendroutine. In plaats van te kronkelen om de juiste top te vinden die bij een broek past, kun je gemakkelijk je opties zien en beslissen. In plaats van door 100 shirts te bladeren om het shirt te vinden dat je in gedachten had, kun je door 6 van je blauwe shirts met korte mouwen bladeren om het shirt te vinden dat je in gedachten had. Voilà!

Er zijn meer manieren om te vouwen dan de Marie Kondo “file fold”. Ja, iedereen en hun moeder keken naar Tidying Up op Netflix. Marie is schattig en een geweldige organisator! Hoewel het een effectieve en nuttige methode is om horizontaal te vouwen, past het niet bij alle lades en kleding! Je moet rekening houden met de stof die je vouwt en met de hoogte van je lade. De zachtere, flexibelere stoffen, zoals trainingskleding en pyjama's, kunnen over het algemeen alleen maar stapelen. Ze hebben gewoon niet de nodige stijfheid voor een rechtopstaande horizontale (ook wel accordeon) vouwtechniek. De hoogte van je lades bepaalt ook de beste maat die je nodig hebt om naar binnen te vouwen.

Hoe verder we moeten lopen om iets weg te gooien, hoe kleiner de kans dat we dat doen. Het is de menselijke natuur, we zijn lui, al kun je het ook zien als overwerkt en uitgeput dan als lui. Denk aan de droogvellen, labels, stickers, touwtjes, inpakpapier die kleding binnenkomt. Gemakkelijke toegang tot een prullenbak binnen handbereik garandeert geen excuses om zwerfvuil uit je kast te houden! Dit kan een prullenbak op de vloer zijn die aan het uiteinde van een hangend gedeelte is weggestopt of zelfs een kleine bak op een plank op ooghoogte (denk aan de grootte van een tissuedoos).

Alle schoenen die niet in een doos zitten, zullen meer gedragen en gewaardeerd worden! We hebben de neiging om die schoenen in dozen te vergeten omdat we ze niet kunnen zien. Dat geldt voor alles wat we bewaren in een niet-gelabelde, ondoorzichtige container. Het is ook omvangrijker om schoenendozen van verschillende grootte op te bergen en neemt meer vierkante centimeters in beslag. Het neemt niet alleen meer ruimte in beslag, het ziet er ook rommeliger en niet-overeenkomend uit. Dat betekent dat als voldoende ruimte al een uitdaging is, de dozen als eerste moeten verdwijnen.