Economie

Partnerbijdrage

5 tips om de verkeersborden te onthouden

Heb je net je eerste auto gekocht? Gefeliciteerd! Heb je vooraf eerst wel gebruik gemaakt van de kentekencheck België of Nederland om de geschiedenis van de vierwieler te checken? Dat is wel zo handig natuurlijk. Daarnaast is het ook nuttig als je inmiddels al je rijbewijs hebt gehaald. Anders kun je je nieuwe auto immers niet eens gebruiken. Gelukkig hoeft het niet lang te duren voordat je het theorie- en praktijkexamen te halen. Hiervoor moet je de gevaarherkenning auto theorie leren, net zoals de verkeersborden die we gebruiken in Nederland. In dit artikel geven we je vijf tips die je helpen bij het onthouden van de borden. Verkeersborden oefenen is dus mogelijk met de onderstaande adviezen!


Leestijd: 2 minuten

5 tips om de verkeersborden te onthouden
5 tips om de verkeersborden te onthouden

Spreek met jezelf af dat je de betekenis van elk verkeersbord dat je in je dagelijks leven tegenkomt, identificeert. Dus of je nu in de bus zit, loopt of een ritje maakt met iemand. Bekijk alle verkeersborden die je tegenkomt eens. En als je er een vindt die je niet kent, zorg er dan voor dat je de betekenis ontdekt als je thuiskomt. Eventueel kun je dit onderweg al doen zodat je het bord niet vergeet.

Zelfs in dit digitale tijdperk kun je een goed ouderwets boek niet verslaan. Ze zijn geweldig om post-it-notities op te plaatsen, bepaalde secties te markeren, pagina's om te vouwen, stukjes te onderstrepen, je eigen notities op te schrijven enzovoort. Het betekent ook dat je over de meest actuele informatie over verkeersborden in deze situatie beschikt in een vorm die je kunt vertrouwen.

Op de officiële website over de verkeersborden die we gebruiken in Nederland staat heel veel informatie. Het schetst alle verkeersregels voor ons land en biedt handige kleine diagrammen van zaken als wie voorrang geeft op kruispunten, wat de verschillende verkeersborden betekenen enzovoort. Het is een absoluut essentieel studiehulpmiddel voor leerling-chauffeurs en kan je goed helpen bij het leren voor je theorie-examen. Eventueel zou je ook nog oefenexamens kunnen maken om je optimaal voor te bereiden.

Het gebruik van verschillende studietechnieken kan veel helpen. Probeer dingen in je eigen woorden te herschrijven, flash-kaarten te maken met elk feit erop, je vrienden en familie je te laten testen, post-it-notities in je slaapkamer te slaan, de regels aan iemand anders te leren enzovoort! Je kunt nieuwe manieren gebruiken hiervoor, maar zet ook zeker de manieren in die voor jou goed werken.

Daarnaast zou je online ook eens kunnen zoeken naar een verkeersbordentest. Hier vind je namelijk meerdere van op het internet. Vervolgens kun je beginnen aan dit oefenexamen waarin je allerlei verkeersborden te zien krijgt. Je moet hierbij dus aangeven wat de betekenis is van het bord dat je ziet. Dit is een goede manier om te checken hoe goed je inmiddels de betekenissen van de verkeersborden al weet. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je een 100 procent score hebt.