Economie

Partnerbijdrage

5 Tips om de werktevredenheid op de werkvloer te bevorderen

Er zijn veel dingen in het leven die ons gelukkig kunnen maken. Een nieuwe baan, een nieuwe relatie of een nieuwe auto kunnen allemaal op verschillende manieren geluk brengen. Maar wist je dat er één plek is waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt waar je potentieel gelukkiger kunt zijn? De werkplek! Uit een recente studie blijkt dat mensen die gelukkig zijn op het werk tot wel 12% productiever zijn dan mensen die ongelukkig zijn. En het gaat er niet alleen om dat je meer gedaan krijgt – mensen die gelukkig zijn op het werk rapporteren ook hogere niveaus van werktevredenheid en betrokkenheid. Hoe kun je van jouw werkplek een gelukkiger plek maken? Hier zijn enkele tips om te beginnen:


Leestijd: 2 minuten

5 Tips om de werktevredenheid op de werkvloer te bevorderen
5 Tips om de werktevredenheid op de werkvloer te bevorderen

Breng de werkplek in beweging! De hele dag achter een bureau zitten kan zwaar zijn voor het lichaam. Neem elk uur een paar minuten de tijd om op te staan en te bewegen. Moedig het dus aan om een wandeling te maken, doe wat groepsoefeningen of zorg voor korting op een lidmaatschap van een sportschool in de buurt.

Als werknemers zich overweldigd of gestrest voelen, kan het verleidelijk voor hen zijn om gewoon door te zetten en te proberen zoveel mogelijk gedaan te krijgen. Maar regelmatige pauzes inlasten kunnen helpen om op de lange termijn productiever te zijn. Geef aan dat het geen probleem is om een paar minuten weg te stappen van het bureau om het hoofd leeg te maken.

Heeft jouw bedrijf behoefte aan slimme manieren om de HR-taken te stroomlijnen en werknemers te ontzorgen van repetitieve taken? Maak kennis met de personeeladministratie software van Apployed en beheer alle personeelsdossiers op één centrale plek.

Tijd doorbrengen met mensen die je leuk vindt, kan het naar je werk gaan veel aangenamer maken. Doe moeite om contact te maken met je collega's – of het nu gaat om koffie drinken in de ochtend of kletsen in de pauzeruimte. Het bieden van een luisterend oor kan de betrokkenheid op de werkvloer verhogen en ervoor zorgen dat je echt hecht team weet te realiseren.

De werkplek moet een persoonlijke ruimte kunnen zijn voor jouw team. Het is dus belangrijk om er een plek van te maken waar werknemers graag zijn. Voeg wat persoonlijke accenten toe zoals foto's, planten of een leuke bureaulamp.

Als werknemers het gevoel hebben dat het werk een duurzaam doel heeft, kan het meer voldoening geven. Neem dus de tijd om na te denken over hoe je bedrijf bijdraagt aan het grotere geheel en een verschil maakt in de wereld. Kijk hoe de normen en waarden van het bedrijf een waardevolle bijdrage kunnen brengen aan de samenleving en bedrijfsgroei. Zorg ook voor educatieve mogelijkheden zoals post HBO opleidingen om jouw werknemers de ruimte te bieden hun kennis en ervaring uit te breiden.

Dergelijke veranderingen op de werkplek kunnen een grote invloed hebben op de werktevredenheid en productiviteit. Begin dus vandaag nog met positieve veranderingen en kijk hoe je de werkplek kunt transformeren!