Economie

Aantal vliegtuigpassagiers in zomer 2018 met 17 procent gestegen

Groningen Airport Eelde heeft afgelopen zomer bijna 17 procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee verwerkte de luchthaven in het derde kwartaal in totaal 79.000 reizigers.


Leestijd: 1 minuut

Tweede Kamer neemt motie aan voor onderzoek naar behoud Groningen Airport Eelde
Tweede Kamer neemt motie aan voor onderzoek naar behoud Groningen Airport Eelde

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daarmee staat het Groningse vliegveld op een derde plek wat betreft passagiersontwikkeling. De grootste stijging is te zien bij Maastricht Aachen Airport. Daar verdubbelde het aantal passagiers naar 135.000 reizigers vanwege de uitbreiding van het aanbod van bestemmingen van luchtvaartmaatschappij Corendon.

Rotterdam en Eindhoven
Rotterdam The Hague staat op een tweede plek qua relatieve passagiersontwikkeling. Daar steeg het aantal passagiers met bijna 19 procent tot 689.000 reizigers. Daarmee had het vliegveld de drukste zomer ooit, net als Eindhoven. Dat vliegveld kreeg ruim 10 procent extra reizigers te verwerken en kwam op een aantal van 1,9 miljoen reizigers.

Schiphol zag in het derde kwartaal van 2018 bijna 20 miljoen passagiers aankomen en vertrekken. Dat is 1,1 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.