Economie

Partnerbijdrage

Akoestische oplossingen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving

Dagelijks zijn we altijd en overal omringd door geluid. Geluid is de waarneembare verandering in luchtdruk, ook wel trilling genoemd. De frequentie van de trilling zorgt voor de klank. De geleerdheid die zich verdiept in geluid is de akoestische wetenschap. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ruimtes met een slechte akoestiek, waarbij omgevingsgeluiden te veel aanwezig zijn mensen ziek kunnen maken. Slechte akoestiek kan leiden tot uitputting en kan gevoel van onrust en stress versterken. Op plaatsen zoals kantoorruimtes waar intensief gewerkt wordt is het creëren van een goede akoestiek dan ook enorm belangrijk. Hier zet het bedrijf Akoesta zich voor in. Met gepersonaliseerde akoestische oplossingen voor hun klanten creëren zij gezonde werkomgevingen en zorgen zij voor meer vreugde in het werk voor de mensen op de werkvloer.


Leestijd: 1 minuut

Akoestische oplossingen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving
Akoestische oplossingen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving

Geluidsoverlast in werkruimtes kan op verschillende manieren ontstaan. Denk aan extern lawaai waardoor mensen elkaar niet goed kunnen verstaan, luide gesprekken van collega’s of het nagalmen van klanken in grote ruimtes. Gelukkig is er voor elke situatie een passende akoestische oplossing.

Een greep uit het assortiment van Akoesta zijn geluidsdempende plafonds, scheidingswanden en wandpanelen. Een groot voordeel van deze akoestische oplossingen is dat zij met een geringe inspanning te monteren zijn. Er komt geen ingrijpende verbouwing aan te pas. Bovendien kun je ze naar eigen wens vormgeven waardoor het een verrijking van het interieur, wordt. Een trendy kleur of een hippe print voor de bekleding, je hebt het zelf in de hand. Akoestische oplossingen zijn overigens niet alleen geschikt voor kantoorruimtes. Ze zijn ook uitermate geschikt voor ruimtes met hoge plafonds, hotels, scholen, restaurants en zwembaden.

Is de oorzaak van jouw akoestische discomfort dermate uniek dat je een op maat gemaakte oplossing nodig hebt? Dan ben je bij Akoesta aan het juiste adres. De geluidsexpert produceert zelf betaalbare akoestische wandbekleding in de vorm van onder andere wand- en plafondpanelen die elke type geluidsoverlast tackelen. Voor de productie van de akoestische wandbekleding maakt het bedrijf voornamelijk gebruik van gerecyclede PET-flessen. Zo draagt Akoesta niet alleen bij aan ruimtes waar blije mensen werken, maar ook aan een circulaire en duurzame economie.

Ben je op zoek naar een oplossing die de akoestiek van jouw bedrijfsruimte verbetert, visueel aantrekkelijk is en voor meer werkgeluk onder werknemers zorgt? Neem dan contact op met de experts van Akoesta. Zij helpen je graag met het bepalen van de juiste akoestische oplossingen. Voor vrijblijvend advies bel je met: 020 – 760 1046.