Economie

Partnerbijdrage

Apple lanceert nieuwe gadgets waaronder iPhone 14

Voor de echte Apple-fans heeft het even geduurd, maar september 2022 staat in het teken van de nieuwste gadgets van het wereldwijd populaire merk. Op 7 september 2022 zal Apple tijdens het officiële Apple Event een aantal nieuwe items lanceren, waaronder de nieuwste iPhone 14 en een nieuwe Apple Watch.


Leestijd: 3 minuten

Apple lanceert nieuwe gadgets waaronder iPhone 14
Apple lanceert nieuwe gadgets waaronder iPhone 14

Vier nieuwe modellen voor de iPhone 14 in 2022

Dit jaar wil Apple zich met name focussen op de nieuwste iPhone: de iPhone 14. Deze smartphone moet nog spectaculairder worden dan alle versies hiervoor. Zo worden er naar alle verwachting vier verschillende modellen gepresenteerd: de iPhone 14, de iPhone 14 Plus of iPhone 14 Max, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in de voordelige modellen en de wat duurdere modellen. De iPhone 14 en de iPhone 14 Pro beschikken bijvoorbeeld over een scherm van 6,1 inch, terwijl de iPhone 14 Plus of Max en de iPhone 14 Pro Max een scherm van 6,7 inch hebben.

Waar Apple de jaren hiervoor ook een iPhone Mini uitbracht, hoeven we dat van de iPhone 14 niet meer te verwachten. Deze kleinere smartphone liep minder goed dan gehoopt waardoor Apple heeft besloten om in het geval van de iPhone 14 geen kleine variant van uit te brengen. In ruil daarvoor is er een grotere iPhone beschikbaar, namelijk de iPhone 14 Plus of Max. Hierbij is de iPhone 14 het goedkoopst. Deze zal rond de 900 euro kosten. De iPhone Plus of Max zal waarschijnlijk rond de 1000/1050 euro kosten, de iPhone 14 Pro rond de 1150 euro en de iPhone 14 Pro Max rond de 1250 euro.

Drie nieuwe Apple Watches op de planning voor 2022

Naast de presentatie van de nieuwe iPhone 14 heeft Apple nog veel meer in petto. Het merk heeft bijvoorbeeld maar liefst drie nieuwe modellen Apple Watches op de planning: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2022 en een compleet nieuwe Apple Watch Pro. De Apple Watch Series 8 is de opvolger van de Series 7 en heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als het huidige model. In eerste instantie waren er geruchten dat de nieuwe versie een compleet nieuw uiterlijk zou hebben, maar het lijkt erop dat de Apple Watch Series 8 op de vorige gaat lijken. Wat wellicht wel nieuw zal zijn, is de keuze in formaat en enkele functies. Er zullen waarschijnlijk drie formaten beschikbaar zijn met verbeterde gezondheidsfuncties.

De Apple Watch SE 2022 is een goed betaalbare watch en zal de opvolger worden van de Apple Watch 2020. Naar verwachting zal deze gadget beschikbaar zijn in twee verschillende formaten en in diverse kleuren, waaronder rood, sterrenlicht en middernacht. Een nieuw ontwerp staat eveneens niet op de planning; wel een verbeterde versie met een nieuwe chip. Tot slot staat de Apple Watch Pro op het programma. Dit zou, als het goed is, een extra robuuste watch moeten zijn die speciaal is ontwikkeld voor fanatieke sporters. De basis is een Apple Watch Series 8 maar dan met titanium behuizing, een extra knop aan de zijkant en een plat frontje. De prijs zal waarschijnlijk hoger gaan liggen dan de prijs van de Apple Watch Series 8 (429 euro) en de Apple Watch SE (299 euro).

Nieuwe AirPods in 2022: AirPods Pro 2

Tot slot is het ook interessant om te kijken naar de nieuwste ontwikkeling omtrent AirPods. Apple zal namelijk waarschijnlijk de AirPods Pro 2 gaan lanceren, een vernieuwde versie van de AirPods Pro uit 2019. De AirPods Pro herken je aan de rubberen eartips waardoor ze het geluid van buitenaf volledig afsluiten. Een verbetering ten opzichte van het vorige model zou een bijgewerkte H2-chip zijn, waardoor de geluidskwaliteit een stuk beter is. Daardoor kunnen de oordopjes ook langer mee wanneer ze eenmaal zijn opgeladen. Wat ook goed is om te weten, is dat de AirPods Pro 2 een nieuwe oplaadcase krijgen met een functie voor de 'Zoek mijn' app.

Daarnaast zullen deze nieuwe AirPods ondersteuning voor de nieuwe bluetooth-codec krijgen. Daarmee kun je ze tegelijkertijd met meerdere apparaten verbinden, zoals met je MacBook of iPhone zonder dat dat ruis oplevert. Of de AirPods Pro 2 ook een uiterlijke verandering hebben moeten doorstaan, is nog even afwachten. Dat gaan we zien tijdens de lancering van deze nieuwe producten op het Apple Event vanuit het Steve Jobs Theater in Cupertino in Californië. Het event is vanuit Nederland te bekijken via YouTube en begint om 19:00 uur stipt.