Economie

Arbeidsmarkt blijft gunstig voor werkzoekenden in Groningen; veel vacatures in de zorgsector

Er blijven volop kansen op werk voor werkzoekenden in de provincie Groningen. Ondanks dat het aantal mensen met een WW-uitkering toenam in februari is er volgens het UWV nog altijd sprake van een krappe arbeidsmarkt.


Leestijd: 1 minuut

Voor veel beroepen zijn nog steeds grote personeelstekorten. Veel hiervan hebben een structureel karakter. Eén van de sectoren waar de vraag naar personaal groot is, is de zorgsector. Momenteel staan er in Groningen 1.400 vacatures open voor zorg & welzijn beroepen.

Volgens het UWV werken er in de zorg niet alleen mensen met zorgberoepen: “Het grootste deel van deze groep doet economisch-administratief werk. De kans op werk daarin is het grootst voor medisch en directiesecretaressen, HR-adviseurs, arbeids- & loopbaanspecialisten, boekhouders, controllers en accountants. Daarnaast werken veel mensen in de zorg in een dienstverlenend beroep, zoals schoonmaker, medewerker bediening horeca, keukenassistent, kok, kapper en schoonheidsspecialist. Andere beroepen komen minder vaak voor, zoals technici, ICT’ers en beveiligers.”

Dit maakt dat er veel en uiteenlopende baankansen zijn in de zorgsector, legt het UWV uit. Dat geldt ook voor werkzoekenden zonder zorgdiploma.