Economie

Partnerbijdrage

BBQ seizoen staat voor de deur, bereid je erop voor

Het barbecueseizoen is nabij. Wanneer de warmere maanden aanbreken, gaan uw gedachten uit naar uren van ontspanning en plezier in de zon. Met pas verworven vaardigheden zult u die perfecte barbecue maaltijden maken en ervan genieten. Die dag kan niet snel genoeg komen! Maar heb jij de voorbereidingen al getroffen? Er zijn een aantal dingen die je alvast kunt doen voor de echt zonnige dagen aanbreken om heerlijk de barbecueën. We zullen je in dit artikel op weg helpen.


Leestijd: 4 minuten

BBQ seizoen staat voor de deur, bereid je erop voor
BBQ seizoen staat voor de deur, bereid je erop voor

Als je een serieuze BBQ'er bent, dan weet je waarschijnlijk dat er een aantal dingen zijn die je moet doen om klaar te zijn voor het barbecueseizoen dat begint. Hier is een lijst met tips om ervoor te zorgen dat uw barbecue klaar is voor het lente- en zomerseizoen.

Het eerste wat u moet doen is al het voedsel van de laatste keer dat u uw grill heeft gebruikt verwijderen. Zo voorkomt u dat al het voedsel van de laatste maaltijd zich mengt met uw nieuwe maaltijd en deze verpest. Als u een gasgrill heeft, controleer dan de gasleidingen op eventuele lekken of scheuren. Wanneer u alles hebt schoongemaakt en op problemen hebt gecontroleerd, start u de grill en laat u alle overtollige etensresten wegbranden.

De meeste mensen barbecueën in de zomer, maar sommigen van ons zijn het hele jaar door barbecue liefhebbers. Als jij zo iemand bent die graag een zak houtskool koopt en op nieuwjaarsdag de grill aanzet, dan hoef je niet veel te doen om klaar te zijn voor het grillseizoen.

Maar als je een mooi-weer griller bent, en je hebt je barbecue sinds afgelopen zomer niet meer aan gehad, dan zijn hier een paar dingen die je misschien wilt controleren voordat je hem aanzet:

Controleer de tank. Als je een propaangrill hebt, zorg er dan voor dat je brandstoftank niet leeg is. U wilt niet zonder benzine komen te zitten halverwege het koken voor uw gezin. Als u toch bezig bent, inspecteer hem dan ook even – als er roest of deuken in zitten, kunt u een probleem hebben met lekken zodra hij warm wordt.

Controleer de leidingen. Hetzelfde probleem als er iets mis is gegaan met een van de slangen of fittingen op je barbecue tijdens de wintermaanden – ze kunnen voortijdig lekken als ze koud zijn, maar ze kunnen je ook problemen geven als ze warm worden. Je zou ze kunnen loskoppelen van de brandstofbron en ze zorgvuldig bekijken op scheuren of schade.

Als u een gas of elektrische barbecue heeft, weet u dat het schoonmaken van de bbq geen gemakkelijke taak is. Het proces van schrapen, schrobben en wassen van de bbq grill is tijdrovend, en kan erg smerig zijn.

Maar, zelfs na al uw harde werk, kan het zijn dat het er nog steeds niet zo goed als nieuw uitziet. Dit komt omdat veranderingen in temperatuur en weersomstandigheden ervoor kunnen zorgen dat er snel roestvlekken ontstaan op het oppervlak van de grill.

De beste manier om uw BBQ grill er zo goed als nieuw te laten uitzien is om het af te dekken met een bbq hoes wanneer het afkoelt na gebruik. Een goede kwaliteit BBQ hoes zal voorkomen dat regenwater en vochtigheid door kan dringen tot het oppervlak van de barbecue. Door de barbecue afgedekt te houden wanneer u hem niet gebruikt, voorkomt u ook dat stof en vuil zich op het oppervlak van de barbecue afzetten.

U kunt ook overwegen een reinigingsspray voor barbecues te kopen die effectief vet vlekken verwijdert zonder het oppervlak van uw grill te beschadigen.

Barbecues zijn de perfecte manier om familie en vrienden samen te brengen. Hier is een lijst met BBQ basics om je op weg te helpen en van je volgende barbecue een succes te maken:

Een grill. Als u voor een houtskoolgrill kiest, gebruik dan liever natuurlijke houtskool dan briketten; dat brandt schoner. Als u gas gebruikt, zorg er dan voor dat u een reservetank bij de hand hebt (of weet waar u er op korte termijn een kunt krijgen).

Spatel. Niet zomaar een spatel is goed. Zoek er een met een lang handvat zodat u uw handen uit de buurt van de hitte houdt, en het liefst een van roestvrij staal.

Knijpers. De tang moet minstens 15 cm lang zijn, zodat u het voedsel kunt vastpakken zonder dat uw handen te dicht bij de hitte komen. Roestvrij staal is het beste omdat het de warmte beter geleidt dan plastic of hout, maar anti-aanbak tangen werken goed voor delicaat voedsel zoals vis en groenten.

Vork met lange steel. Deze is essentieel als u hotdogs of marshmallows boven een open vuur wilt bakken. Zoek een duurzaam houten of roestvrijstalen model met twee tanden in plaats van vier, zodat de sappen er niet uitlopen als u erin prikt.

Pannenlappen en ovenwanten. Deze heb je nodig om vlees om te draaien of hete bakplaten te verplaatsen.

Zoals je ziet zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken als je wilt gaan bbq'en voor het seizoen begint. Het weer begint al steeds lekkerder te worden dus het is de hoogste tijd om de voorbereidingen te treffen. Denk aan de schoonmaak van uw bbq en dat u deze netjes houdt met een bbq hoes die de bbq beschermt. Verder is het goed om te kijken of het juiste keukengerei al in huis is zodat je van start kunt gaan.