Economie

Bedrijfskunde Hanzehogeschool levert eerste online afgestudeerde af

Aan de opleiding Bedrijfskunde in drie jaar bij de Hanzehogeschool Groningen is voor het eerst een student online afgestudeerd. Luuk Dalstra moest voor zijn afstuderen een laatste hobbel nemen tijdens een video-conference.


Leestijd: 2 minuten

Bedrijfskunde Hanzehogeschool levert eerste online afgestudeerde af
Bedrijfskunde Hanzehogeschool levert eerste online afgestudeerde af

De Corona-crisis zorgt voor een gedwongen andere invulling van de afstudeersessies bij de opleiding Bedrijfskunde in drie jaar bij de Hanzehogeschool. De opleiding is een specifieke voor VWO-ers en voor drop-outs van de universiteit waarin ze de opleiding Bedrijfskunde in drie jaar kunnen volgen. Ideaal voor studenten die meer contact zoeken met de praktijk in projectmatig onderwijs waarin studenten met echte bedrijfsvraagstukken aan de slag gaan. De studenten staan bekend als de zogenaamde 'slimme-doeners'.

Door de intrede van het virus moest er geschakeld worden van offline naar louter online en dus was het ook wachten op de eerste afstudeer presentatie en -verdediging via beeldbellen. Luuk Dalstra heeft zijn afstudeeronderzoek uitgevoerd bij het bedrijf de Innovatiespotter – in opdracht van eigenaar Gea Vellinga – en had de eer vorige week. De docenten Ronald Zanen (1e beoordelaar) en Bas Baalmans (begeleider en 2e beoordelaar) legden Luuk uitgebreid online via de videoconferencing op Blackboard Collaborate het vuur na aan de schenen maar hadden aan het einde van deze digitale sessie goed nieuws voor hem: geslaagd!

“Het was prima te doen online”, aldus Bas Baalmans na afloop. “De dag ervoor hadden we even een korte oefensessie gehad om te checken of alles technisch bij iedereen werkte. Geluid, beeld en delen van de presentatie. Dat zorgde voor een vlot en soepel verloop een dag later. Wel zo prettig.”

Ook de student zelf kijkt tevreden terug, uiteraard vanwege de afloop maar toch ook op het verloop. “Voor het afstuderen was ik een klein beetje gespannen. Omdat de Hanzehogeschool gesloten is moest het dus online. Eerst leek me dat onhandig, maar het is uiteindelijk vlekkeloos verlopen! Blackboard Collaborate is een erg prettig systeem en zo heb ik ‘gewoon’ mijn presentatie en verdediging kunnen doen.”

De student gaat de aankomende maanden zijn zoektocht op starten naar een vervolgstudie. “Ja daar heb ik in deze Corona-periode volop tijd voor”, lacht de kersvers afgestudeerde ietwat schamper. “Een Master in International Business is het doel. Idealiter in het buitenland, Spanje.”