Economie

Partnerbijdrage

Bedrijfspand financieren in 2020

Veel ondernemers huren een bedrijfspand. Dit biedt voordelen ten opzichte van het kopen van een pand, zoals de mogelijkheid om meer of minder m2 te huren bij groei of krimp. Ook het behouden van liquiditeit is voor veel ondernemers een reden om te huren.

Toch zijn er ook veel ondernemers die dromen van een eigen bedrijfspand. Een gekocht pand ‘komt naar je toe’. Door elke maand een bedrag af te lossen bouw je als ondernemer vermogen op voor later. De lage hypotheekrente is ook een reden om de mogelijkheden van een eigen bedrijfspand te verkennen.


Leestijd: 1 minuut

Bedrijfspand financieren in 2020
Bedrijfspand financieren in 2020

Kuipers Administratie & Advies uit Groningen is een mooi voorbeeld van een onderneming die de stap heeft gemaakt naar een eigen bedrijfspand. Medio 2019 is het nieuwbouwpand opgeleverd aan de Olgerweg langs de A7.

De financiering van het bedrijfspand is rondgekomen met behulp van een bank. Directeur Marco Kuipers heeft zich laten bijstaan door Gerrit van Yperen, regiodirecteur Noord-Nederland bij NLInvesteert.

Marco Kuipers over de samenwerking met NLInvesteert: “In de onderhandelingen met de bank is Gerrit van grote meerwaarde geweest. Daarbij geldt toch: schoenmaker, houd je bij je leest. Mensen denken vaak dat ze zelf wel een huis aan kunnen kopen, zelf wel hun belastingaangifte kunnen doen. Je denkt al snel het beter te weten, maar financieren is zeker in de huidige tijd een specialisme geworden dat veel tijd kan vergen. Ik was erg blij dat NLInvesteert dit voor mij kon doen.”

Een veelgehoorde uitdaging van ondernemers is het rondkrijgen van een hypothecaire financiering. Bij deze uitdaging komen de experts van NLInvesteert in beeld. Bij gedegen onderhandelingen en onder de juiste voorwaarden is het mogelijk om 100% van de marktwaarde te financieren.

Naast bancair financieren is het ook mogelijk om gestapeld te financieren. Bij deze financieringsvorm – ook wel Cofinanciering genoemd – worden verschillende financieringspartners ingezet om tot een volledige financiering te komen. Één van de instrumenten van NLInvesteert is een eigen platform met investeerders die op basis van een lening een financiering mogelijk kunnen maken.

Bent u benieuwd naar de financieringsmogelijkheden van een bedrijfspand? Bekijk voor meer informatie www.nlinvesteert.nl of neem contact op via info@nlinvesteert.nl.