Economie

Partnerbijdrage

Beter streamen van je favoriete films en series doe je zo!

Wil je graag overal in huis je favoriete films en series streamen? Of heb je een foto-, video- of audiobestand in het geheugen van jouw smartphone opgeslagen en wens je deze bijvoorbeeld via jouw televisietoestel, af te spelen? Dan zijn er diverse mogelijkheden die dit samen met jou tot een fluitje van een cent maken.


Leestijd: 3 minuten

Menig mens ondervindt nog altijd onnodige problematiek wanneer het aankomt op zijn of haar netwerkapparatuur. Snel en eenvoudig kunnen streamen, eveneens als het beschikken over een goed werkende router, lijken vanzelfsprekend, maar zijn dat bij lange na nog niet. De werkelijkheid bewijst namelijk met regelmaat het tegendeel, terwijl er talloze en kwalitatief goede opties zijn om dit te voorkomen. Hoe je dat doet?

Wanneer jij met name jouw wifi-signaal wenst te versnellen en daarbij te optimaliseren, kun je er voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een TP-Link router aan te schaffen, het grootste merk in netwerkoplossingen van Nederland. De standaard router die je van je provider, bijvoorbeeld Ziggo of KPN, geleverd krijgt is vaak niet toereikend voor huizen met meerdere verdiepingen of een diepe tuin. Ze zijn simpelweg niet krachtig genoeg. Door gebruik te maken van een kwalitatieve netwerkoplossing zorg je ervoor dat je je wifi-signaal in huis als het ware een upgrade geeft, waardoor het bereik niet alleen verder reikt, maar ook sneller is. Je kunt deze bovendien eenvoudig behouden als je kiest voor een andere provider of gaat verhuizen.

Je hebt de keuze uit verschillende opties om je wifi te verbeteren. Denk hierbij aan simpelweg een nieuwe router, een mulitroom (mesh) wifi-systeem of powerline adapters, allemaal prima opties om jouw signaal in huis te verbeteren. Een nieuwe router zorgt ervoor dat jouw netwerk krachtiger wordt vanaf hetzelfde punt, waardoor je signaal verder reikt. Dat is echter nog niet altijd voldoende, bijvoorbeeld als het signaal door gewapend beton moet. Zijn er bepaalde plekken binnen jouw woning of kantoor waar jouw internet nauwelijks tot geen stand houdt? Dan komt Multiroom Wifi bij jou goed tot zijn recht. Multiroom Wifi zorgt er namelijk voor dat jij óók op deze plekken kunt profiteren van optimaal internet dankzij verschillende nodes die je in je woning plaatst. Iedere van deze nodes zorgt ervoor dat het signaal verlengd en versterkt wordt. Het zijn in principe kleine routers die constant met elkaar in verbinding staan, waardoor je altijd contact maakt met de dichtstbijzijnde satelliet. Je plaatst deze dus op verschillende plekken in het huis. Daarbij zou je er ook voor kunnen kiezen voor een van de powerline adapters. Door middel van een Powerline adapter maak jij namelijk op intelligente wijze gebruik van jouw inpandige stroomnet, waarbij de data van het ene naar het andere punt getransporteerd wordt via het stopcontact. Twijfel je wat voor jouw woning of bedrijfspand de beste optie is? Neem dan even contact op met een specialist.

Gemakkelijker je favoriete films en series streamen? Een chromecast installeren is een van die mogelijkheden waarmee jij jouw gebruiksopties verbreed en optimaliseert. Los van het feit dat deze iedere HDMI tv slim maakt, voorziet deze jou ook van de mogelijkheid om audio, video en games live te kunnen streamen, met meerdere personen naar jouw televisie te casten jouw chromecast te verbinden met je smartphone. Overweeg je een Google Chromecast aan te schaffen? Dan zijn er drie verschillende varianten waaruit jij kunt kiezen. Naast de reguliere Google Chromecast V3 kun je namelijk ook kiezen voor de Google Chromecast Ultra en de Google Chromecast Audio die allen beschikken over individuele voordelen, die per persoon verschillend tot hun recht komen. De Ultra zorgt ervoor dat je kunt streamen in 4K-beeldkwaliteit, terwijl de Audio, zoals de naam al zegt, bedoeld is voor muziek en andere audiobestanden. De reguliere Chromecast V3 is echter de populairste optie. Voor welke ga jij?