Economie

Partnerbijdrage

Betonconstructies bouwen met BETONBLOCK®

Bij het produceren van een betonblok komt nog best wel wat kijken. Om het proces makkelijker te maken heeft BETONBLOCK® een systeem bedacht: het legosysteem. Door de noppen en uitsparingen in het beton worden de blokken zonder moeite op elkaar gestapeld en verschuiven ze later niet. Maar hoe worden deze blokken eigenlijk gemaakt? En hoe wordt er daarna mee gebouwd? In dit artikel vertellen we je er alles over.


Leestijd: 2 minuten

Betonconstructies bouwen met BETONBLOCK®
Betonconstructies bouwen met BETONBLOCK®

Het maken van betonconstructies gaat snel en gemakkelijk met betonmallen. Een mal is als het ware een vorm waar je het vloeibare beton in giet. Nadat je het laat uitharden, heb je altijd betonblokken van gelijkwaardige kwaliteit. De mallen bestaan in verschillende vormen en maten en daarbij kun je door het deelwand-systeem meer dan één soort blok met een mal maken. De mallen van BETONBLOCK® worden gemaakt van gehard staal door een lasrobot in eigen fabriek. Ook na veelvuldig gebruik blijven de mallen van goede kwaliteit. Om met een mal een betonblok te maken, volg je de volgende stappen:

  • Plaats de mal op een platte ondergrond;
  • Breng een oliehoudende coating aan;
  • Giet geleidelijk het vloeibare beton in de mal;
  • Tril het beton met een trilnaald;
  • Strijk het beton glad met een troffel;
  • Als het beton gehard is, verwijder dan de pinnen die de mal bij elkaar houden;
  • Trek de wanden van de mal uit elkaar.

Nu heb je een betonblok waarmee je een keldermuur of fundering kunt bouwen.

Omdat je natuurlijk wel wilt dat de betonnen blokken waarmee een huis gebouwd worden op elkaar blijven staan, maak je met de beton mallen van BETONBLOCK® blokken die doen denken aan legostenen. Dezelfde noppen en uitsparingen (uitsteeksels en gaten) die lego zo makkelijk maken om mee te bouwen, maken het ook makkelijk om de blokken op elkaar te zetten zonder dat deze later van plek verschuiven. Dit maakt de blokken perfect voor zowel tijdelijke als permanente constructies.

Om een industrieterrein of parkeerplaats te bestraten heb je geen blokken nodig, maar platen. Betonnen platen verzakken niet, daarom zijn ze een goede ondergrond voor vrachtwagens en auto’s. Daarbij is het voordeel van betonnen platen dat ze makkelijk te verwijderen zijn in geval van grondwerk. BETONBLOCK® biedt betonplaatmallen om ook het gieten van betonnen platen makkelijk te maken. Zo is al je betonwerk van betrouwbare kwaliteit.