Dropper werd in 2018 door Doornbos opgezet met als doel om lokale verzenders te koppelen aan bestaande koeriers en koeriersdiensten. “Al snel merkten we dat dat lastig was, want de koeriers werkten volgens eigenstramien en de verzenders waren nauwelijks gedigitaliseerd. Dit zorgde ervoor dat we op een gegeven moment zelf zijn gaan bezorgen, waardoor de focus op de te ontwikkelen techniek op een tweede plek kwam te staan. Wat we wilden doen, verbinden en koppelen, lukte niet. We werden zelf fietser, bandenplakker, planner en sorteerder”, zo schrijft ze.
Focus op de techniek achter de last-mile
“Hoewel we fietsen en bezorgen enorm leuk vinden en er veel van hebben geleerd is het niet onze core-focus en business. We willen ons focussen op de techniek achter de last-mile, die het leven van verzendende en bezorgende partijen makkelijker maakt. Daarom stopt onze reis, in deze hoedanigheid, hier.”
Fooddrop
FoodDrop blijft bestaan, maar wordt een bezorgplatform zonder actieve eigen bezorgdienst. “We willen restaurants voorzien van slimme software om zelf slimmer mee te gaan bezorgen. Restaurants kunnen aangesloten blijven, maar zijn vanaf maandag 14 maart zelf verantwoordelijk voor de bezorging van de maaltijden.”
“De komende periode gaan we onderzoeken of en hoe we de bedrijfsvoering gaan continueren. We willen al onze klanten heel erg bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben gehad.”
Economie
Bezorgdienst Dropper stopt per direct; restaurants moeten eigen bezorging weer regelen
Bezorgdienst Dropper stopt er per direct mee. Dat laat Founder Jantine Doornbos weten in een bericht op de website. “It was a hell of a ride’ maar Dropper gaat, helaas, per direct stoppen”, zo meldt ze. Fooddrop blijft wel bestaan, maar niet als bezorgdienst. Dat betekent dat aangesloten restaurants vanaf aankomende maandag zelf verantwoordelijk zijn voor het bezorgen van hun maaltijden.
Leestijd: 1 minuut