Economie

Cadeauwinkel SARI Butik blijkt schot in de roos: “Alle tassen waren in het eerste weekend uitverkocht”

Toen Tessa Biesbroek (25) twee jaar geleden na haar baan als au pair wel in New York wilde blijven, wist haar zus Sanne Tjoelker-Biesbroek (29) dat ze met een wel heel goed plan moest komen om Tessa over te halen om toch weer naar Groningen te komen. Haar voorstel om een winkel op te zetten bleek goed genoeg, want afgelopen juli opende hun winkel SARI Butik de deuren in hartje Groningen.


Leestijd: 3 minuten

Foto | Jan Buwalda
Foto | Jan Buwalda

Bij SARI Butik in de Zwanestraat vind je een mix aan kleding, interieurartikelen, sieraden en stationery (kalenders, schriften en kaartjes). De winkel valt daarmee onder de concept stores. “Maar we noemen het liever een cadeauwinkel”, legt Sanne uit in de nieuwste editie van de Cityscoop, “Mensen verwarren een concept store nog weleens met een pop-up store, waardoor ze denken dat het iets tijdelijks is.”

De naam is een verwijzing naar hun Indonesische roots en staat voor ‘essentie’ en ‘kern’. Tessa: “Bovendien klinkt boetiek als iets waar ze leuke hebbedingen verkopen, en die vind je hier ook.”

Een schot in de roos

Zelf vinden ze in andere steden zulke cadeauwinkels altijd het leukst, en in Groningen misten ze dat concept. Een schot in de roos, blijkt, want sinds de opening hebben de zussen nog niet stil kunnen zitten. “We dachten even rustig op te kunnen starten, maar het voelt sinds juli als een wervelwind aan aandacht en hectiek. In de eerste week hadden we al meer dan 1000 volgers op Instagram en in het eerste weekend waren alle canvas tassen verkocht”, vertelt Sanne.

Hoewel mannen van harte welkom zijn, trekt de winkel vooral vrouwelijke klanten. “Veel moeders met dochters, die ons bijvoorbeeld al op social media hebben gespot, maar ook veel mensen die een dagje in Groningen zijn en toevallig langslopen.”

Het assortiment aan ‘hebbedingen’ bij SARI Butik is een mix van lokale en internationale producten. Zo komen de tassen uit India en worden de sieraden gemaakt door kleine ondernemers uit Groningen, Zwolle en Deventer. Die samenwerking met lokale ondernemers willen de zussen in de toekomst verder uitbreiden. Sanne: “Binnenkort gaat een papierartiest onze etalage inrichten. Zulke samenwerkingen vinden we superleuk, en tot nu toe weten mensen ons daarvoor ook goed te vinden. We hebben zelf nog niemand hoeven benaderen.”

“We vullen elkaar perfect aan”

Maar hoe leuk ze de klanten, het ondernemen en de samenwerkingen ook vinden, het samenwerken met elkaar vinden ze het allerleukst. Tessa: “We zijn gewoon echt perfect op elkaar ingespeeld. Zelfs onze Pinterest-borden, die we ter inspiratie voor de winkel hadden gemaakt, sloten naadloos op elkaar aan.”

Onenigheid hebben ze nog niet gehad, en dat komt misschien ook omdat ze de taken goed verdeeld hebben. Tessa doet de administratie en Sanne is het creatieve brein achter de winkel. “We hebben echt verschillende skills en vullen elkaar perfect aan.”

Bovendien zijn ze blij dat ze het samen doen, want het is niet niks, het runnen van een winkel. De zussen – geboren en getogen in de stad Groningen – hebben beide naast de winkel nog een baan. Tessa is administratief medewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen en Sanne communicatiemedewerker bij de GGD. Dat doen ze 24 uur, alle andere tijd gaat naar de winkel. “Niet alleen hier staan kost tijd, maar ook het bijhouden van de socials, het regelen van de inkoop en het samenwerken met influencers en andere ondernemers.”

Voor de toekomst sluiten ze wat extra handen daarom niet uit. “We staan 100 procent achter dit concept, maar dat zouden we in de toekomst ook wat meer achter de schermen kunnen doen, waarbij we minder zelf in de winkel staan.”