Economie

Café Wolthoorn & Co krijgt erepenning voor verbindende rol in de buurt

Café Wolthoorn & Co ontving zondag een erepenning van de gemeente Groningen. Het gemeentebestuur wil hiermee zijn waardering uitspreken voor de verbindende rol die het café speelt in de buurt.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Gemeente Groningen
Foto | Gemeente Groningen

De erepenning van de gemeente bestaat sinds 1998 en is sindsdien 52 keer uitgereikt. Nu gaat de prijs dus naar Café Wolthoorn & Co. In 2018 werd het Groningse café ook al uitgeroepen tot het beste café van Nederland.

“Maandagavond is mijn vaste avond hier,” zegt wethouder Carine Bloemhoff die de erepenning uitreikte. “Dan bespreken we met de PvdA-fractie de politiek door. In dit café zijn coalities gemaakt en gebroken. Hier worden knopen doorgehakt en nieuwe plannen gemaakt. Maar wat er ook speelt, van één ding kan ik zeker zijn: Max heeft altijd mijn drankje al klaar staan. Want dit is een kroeg waar de kastelein weet wat zijn gasten drinken.”

Naast de politici drinken kunstenaars als Jean Pierre Rawie hier hun borreltje. Literaire carrières zijn er begonnen en hoogleraren kwamen hier tot briljante inzichten. Maar, zo benadrukt de gemeente, de Wolthoorn is vooral een café waar iedereen zichzelf mag zijn.