Economie

Commercieele Club Groningen: netwerkvereniging voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid 75 jaar

In juni volgend jaar hoopt de Commercieele Club Groningen haar 75-jarig bestaan te kunnen vieren. Eigenlijk zou dat eerder dit jaar al hadden moeten gebeuren, maar door corona is dat telkens uitgesteld. Maar dat de Commercieele Club driekwart eeuw bestaat is wel degelijk een feit om trots op te zijn, en ‘dan vieren we dat feest maar wat later’, zegt Joost van Keulen, oud-wethouder van economische zaken en voorzitter van de Commercieele Club.


Leestijd: 2 minuten

Commercieele Club Groningen: netwerkvereniging voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid 75 jaar
Commercieele Club Groningen: netwerkvereniging voor bedrijfsleven, onderwijs en overheid 75 jaar

De Commercieele Club Groningen, een netwerkvereniging voor Groningse ondernemers en medewerkers uit onderwijs en bij de overheid, bestaat 75 jaar. Daarmee is de vereniging één van de oudste netwerkverenigingen van Nederland. Formeel was de verjaardag van de vereniging al in maart, omdat de oprichting in maart 1946 was. Maar in verband met corona is een grote jubileumviering uitgesteld – tot juni 2022. Maar wél is het verenigingsblad Consigne weer uitgekomen.

Het verenigingsblad Consigne is deze keer uitgebracht in samenwerking met de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC), een netwerkvereniging voor hoger opgeleiden.

In het verenigingsblad Consigne deze keer ruim aandacht voor de geschiedenis van de Commerciële Club Groningen en van de JCC, en interviews met voorzitter Joost van Keulen van de CCG en Martine Smeijers, voorzitter van de JCC.

Volgens Joost van Keulen is deze corona-tijd ook heel lastig voor de Commercieele Clubs, omdat netwerken zeer belangrijk zijn. En daar is het sinds het uitbreken van corona nauwelijks van gekomen. “Ja, we hebben natuurlijk wel digitale sessies georganiseerd. En dat vond iedereen zeker in het begin ook erg leuk. Maar nu is iedereen daar wel klaar mee, veel mensen zitten de hele dag al achter ‘Teams’. We snakken weer naar bijeenkomsten waar je elkaar in levende lijve kunt zien. We hebben afgelopen zomer nog wel enkele van die bijeenkomsten kunnen organiseren, maar daar zijn we nu uiteraard ook weer mee gestopt”, aldus de CCG-voorzitter.

Ondernemers, Onderwijs en Overheid

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de Commercieele Club er niet uitsluitend voor het bedrijfslenen. CCG  bevorderen van contacten tussen overheid, onderwijs en ondernemers hoog in het vaandel, afgekort “de drie o’s”.

“Ook komend jaar, 2022, waarin we hopelijk wél op een aantrekkelijke manier het lustrum kunnen vieren, willen we die contacten verder bevorderen, en op die manier willen we de Groningse economie dan verder versterken”, aldus Joost van Keulen.

Om de onderlinge contacten te bevorderen organiseert de Commercieele Club regelmatig lezingen met interessante sprekers, bedrijfsbezoeken en jaarlijks ook een Kerstgala.

Wil je meer weten over de Commercieele Clubs, kijk dan op de websites:

www.commercieeleclubGroningen.nl

https://www.jcc-groningen.nl/