Economie

Corona-schade: ondernemers kunnen financiële tegemoetkoming aanvragen t/m 29 april

Ondernemers met aanzienlijke schade door de corona-maatregelen kunnen nog tot en met vrijdag 29 april bij de gemeente Groningen een aanvrage indienen voor een compensatie.


Leestijd: 1 minuut

Corona-schade: ondernemers kunnen financiële tegemoetkoming aanvragen t/m 29 april
Corona-schade: ondernemers kunnen financiële tegemoetkoming aanvragen t/m 29 april

Ondernemers uit sectoren die door de coronamaatregelen een omzetdaling hebben gehad van meer dan 40%, kunnen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming, dit zijn m.n. bedrijven in de horeca en detailhandel.

De gemeente Groningen heeft hiervoor 2,9 miljoen euro beschikbaar vanuit de eerdere TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Samen met eerder aangekondigde ondersteuningsmaatregelen moet dit zorgen voor economisch herstel en nieuwe ondernemersperspectieven binnen de zwaarst getroffen sectoren. Het gaat hierbij met name om bedrijven die gedwongen moesten sluiten.

Aanvragen via een formulier op website van de gemeente Groningen.

In Groningen gevestigde ondernemers uit de zwaarste getroffen sectoren kunnen in aanmerking komen voor een incidentele bijdrage van 1500 euro per ondernemer.

U kunt deze financiële bijdrage sinds dinsdag 14 maart t/m vrijdag 29 april 2022 aanvragen via de website van de gemeente Groningen. Aanvragen kan alleen voor bedrijven met de juiste SBI-codes (Standaard Bedrijfsindeling) van het CBS. De juiste SBI codes vind u in ondergenoemde link.

Voor het aanvragen van de TSSG tegemoetkoming gaat u naar:

 https://gemeente.groningen.nl/tegemoetkoming-specifieke-sectoren-groningen-tssg

  • Of zoekt u op de website gemeente Groningen.nl  (rechts bovenin) op TSSG
  • Of zoekt u op google op ‘gemeente Groningen TSSG

Bij vragen kunt u mailen naar EZ@groningen.nl