Economie

Cultuurfonds Groningen investeert ruim 129.000 euro in cultuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in het eerste kwartaal van 2023 voor 129.172 euro bijgedragen aan 37 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. Een aantal van de projecten worden hieronder toegelicht.


Leestijd: 1 minuut

Italiaanse orgelweek Het Hogeland

De Stichting gezamenlijke orgelcommissies Het Hogeland krijgt 3.000 euro voor de organisatie van een culturele en educatieve Italiaanse orgelweek. Het evenement wordt gehouden van zaterdag 22 tot en met zondag 28 mei 2023. Doel van het project is het unieke orgelbezit van de gemeente Het Hogeland te promoten en onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. De toekenning wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het E.J. Struif Fonds, een van de CultuurFondsen op Naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Aanschaf nieuwe fietsen Bicycle Showband Crescendo Opende

Bicycle Showband Crescendo uit Opende kan rekenen op 8.500 euro voor de aanschaf van nieuwe fietsen. De huidige fietsen zijn na bijna 18 jaar door het intensieve gebruik behoorlijk versleten. Crescendo is een unieke muziekvereniging die musiceren combineert met fietsen. 

Festival Roeg Klassiek 2023

Stichting Noordgedacht krijgt 5.000 euro voor het festival Roeg Klassiek. Roeg Klassiek is een festival voor klassieke muziek dat wordt gehouden in en om natuurgebied ’t Roegwold in de gemeente Midden-Groningen. De combinatie natuurbeleving en klassieke muziek maken Roeg Klassiek tot een uniek festival. Het festival vindt plaats op 8 september 2023.

Indienen aanvraag

Het Cultuurfonds Groningen roept verenigingen en stichtingen in de cultuur- en natuursector op om aanvragen voor financiële ondersteuning te blijven indienen. De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat gebeurt met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse loterij en samen met donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.