Economie

Partnerbijdrage

De beste kleurentrends voor verf in 2023!

Er gaat niets boven de transformerende kracht van interieurverf. Je kunt een verftint kiezen op basis van de esthetiek van je ontwerp, de lichtomstandigheden van een kamer of de sfeer die je wilt creëren, en zien hoe de juiste kleur het verschil kan maken in je ruimte. Maar als je wat inspiratie nodig hebt voor je volgende verfbeurt, hebben we in dit artikel de belangrijkste verfkleurtrends voor 2023 gedeeld. Hier moet je dus zeker rekening mee houden als je op Verf-plaza.nl verf gaat kopen omdat je je interieur een nieuwe tint wilt geven!


Leestijd: 2 minuten

De beste kleurentrends voor verf in 2023!
De beste kleurentrends voor verf in 2023!

Door exact dezelfde kleur in dezelfde afwerking te gebruiken voor muren, sierlijsten en plafonds, kun je de traditionele details zoals kroonlijsten behouden en tegelijkertijd een moderne update geven. Door all-in te gaan, voelen kamers tegelijkertijd dramatisch, warm en uitnodigend aan. Een satijn afwerking is de beste optie voor deze benadering. Het is niet zo glanzend als semi-gloss, maar het heeft een beetje glans zonder glanzend te zijn.

Onze ultieme favoriete zwart heeft evenveel te maken met de glans als met de kleur: Fine Paints of Europe's HollandLac in zwart is het ultieme voor glanzend zwarte deuren. Veel mensen hebben dit in de meeste van hun eigen huizen gebruikt. Het vereist een deskundige toepassing, maar de resultaten zijn subliem: glanzend tot op het punt van reflectie, deze verf eindigt als zwart glas.

Blush heeft echt zijn moment gehad in 2022, maar roest staat misschien op het punt om het over te nemen. Het voelt minder vrouwelijk aan en speelt in op een aards, modern kleurenpalet, waardoor het een mooie aanvulling is op Dijon-geel, groenblauw en groen.

Pruim wordt de nieuwe neutrale kleur. De rijkere tinten worden gebruikt om op te gaan in neutrale ruimtes om het warm, gezellig en luxe te laten aanvoelen.

Deze kleur wordt vaak gebruikt voor muren, maar het is de nieuwe hete trend om je klassieke witte keukenkast een boost te geven. Het is niet alleen warmer en rijker, maar het heeft ook een subtiel contrast met de altijd zo populaire witte werkbladen.

Kleine shots van grote citrusvruchten brengen opwinding in een ruimte zonder visuele overweldiging te creëren. Het is als een pittig gekleurd sierkussen voor de muur. Bij gebruik in een specifiek deel van de muur definieert het een ruimte en ziet alles er goed uit tegen dit geelgroen. Zelfs beige!

Roze combineren met verschillende tinten is een trend die we veel zien. Van zachtbleke blosjes tot schokkend magenta, het is een opwindend accent dat overal bij past, van diepblauw tot lichte neutrale kleuren.

Palladian Blue van Benjamin Moore is een van onze favoriete kleuren. Het is niet te blauw en niet te groen, maar het perfecte huwelijk van beide. Bij gebruik op een veranda vervaagt het de lijnen tussen buiten en binnen. Aardachtig, natuurlijke inspiratie in design is op dit moment absoluut trending en zal in 2023 steeds vaker voorkomen, deze verfkleur past daar perfect bij.