Economie

De Eemshaven viert 50-jarig jubileum

Groningen Seaports viert het 50-jarig bestaan van de Eemshaven. Ruim 150 bezoekers kwamen woensdag 7 juni in de haven bijeen om samen stil te staan bij het jubileum.


Leestijd: 1 minuut

De feestelijke middag werd geleid door presentatrice Sofie van den Enk. Samen met locoburgemeester Eltjo Dijkhuis van de gemeente Het Hogeland en Groningen Seaports’ CEO Cas König opende zij deze bijzondere bijeenkomst.

König zei blij te zijn dat hij het jubileum mocht meemaken als CEO can Seaports. “Het is geweldig om te zien hoe de Eemshaven zich ontwikkeld heeft van een kale, lege vlakte tot een bruisende haven, waar tientallen bedrijven dagelijks aan het werk zijn en een bijdrage leveren aan de energietransitie. Alle verschillende energiebronnen komen in de Eemshaven samen. Niet voor niets staat de Eemshaven daarom bekend als dé energiehaven van West-Europa. Het is geweldig dat we dat samen met onze klanten, partners en andere betrokkenen bereikt hebben”.

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten kon niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Hij feliciteerde Seaports via een videoboodschap. “De Eemshaven is sinds 1973 bepaald niet stil blijven staan,” zei de minister. “Ooit ontworpen met het oog op het verwerken en transporteren van fossiele brandstoffen is het uitgegroeid tot een knooppunt van energie. En die ervaring en expertise kwam goed van pas toen vorig jaar de energiecrisis losbarstte.”