Economie

Partnerbijdrage

De vijf beste hobby’s die je helpen te ontstressen

Voel je je gestrest? Als dat zo is, maak je dan geen zorgen, je bent niet de enige. Veel volwassenen ervaren stress. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg manieren om te ontstressen. In dit bericht delen we vijf hobby's die je kunnen helpen ontspannen en ontstressen.


Leestijd: 2 minuten

De vijf beste hobby’s die je helpen te ontstressen
De vijf beste hobby’s die je helpen te ontstressen

Scrapbooking is een geweldige manier om te ontstressen. Het is iets wat je alleen of met vrienden kunt doen, en het is een hele leuke manier om terug te denken aan alle leuke tijden die je hebt gehad.

Het werkt als volgt: je verzamelt al je foto's en memorabilia – van ticketstrookjes tot ansichtkaarten en tijdschriftenknipsels – en begint met het maken van een plakboek. Er zijn geen regels over wat je er wel of niet in kunt stoppen, dus het is helemaal aan jou hoe creatief je wilt zijn.

Het leuke van scrapbooken is dat het een vergevingsgezinde hobby is. Als je het verprutst, kun je de pagina er altijd uit scheuren en opnieuw beginnen. En het eindresultaat is altijd iets waar je trots op kunt zijn.

Wil je je gedachten echt helemaal verzetten? Dan zijn bouwpakketten voor volwassenen wat voor jou. Je zet helemaal zelf een miniatuur in elkaar. Terwijl je de kleine onderdelen in elkaar zet, ontspan je. Ben je groot fan van voertuigen? Dan past een miniatuur stoomtrein bouwpakket van BuilDIY bij jou. Of wat dacht je van een miniatuur piramide. Van alles is mogelijk. Je bent er uren zoet mee!

Er is iets aan de repetitieve beweging van breien dat ongelooflijk rustgevend is. Misschien is het de manier waarop je handen bezig zijn terwijl je geest vrij is om af te dwalen.

Wat de reden ook is, het is aangetoond dat breien helpt om stress te verminderen. Uit een onderzoek van de University of British Columbia bleek zelfs dat breiers na een stressvolle gebeurtenis minder stresshormonen hadden dan degenen die niet breiden.

Dus als je op zoek bent naar een manier om te ontstressen, overweeg dan eens een breinaald op te pakken – je zal verbaasd zijn hoe rustgevend het kan zijn.

Dus je voelt je gestrest? Dan is het tijd om je kwasten erbij te pakken en je creatieve brein de vrije loop te laten. Schilderen werkt namelijk erg ontspannend. Schilder bijvoorbeeld een mooi groen weiland, of een rustgevende zee. De kleur blauw werkt vooral rustgevend, dus we raden aan om vooral met verschillende kleuren blauw te gaan verven!

Er is iets met oude meubels een nieuw leven geven dat je een goed gevoel geeft. Misschien is het het gevoel van vervulling dat je voelt als je klaar bent, of misschien is het het feit dat je iets hebt gered van de stortplaats.

Wat de reden ook is, meubelrestauratie is een geweldige manier om te ontstressen. Het is een hobby waarvoor je niet veel apparatuur of ruimte nodig hebt, en het is ongelooflijk bevredigend om het eindresultaat te zien. Alles wat je nodig hebt is een beetje creativiteit, wat basisgereedschap en veel geduld!