Economie

Partnerbijdrage

De voordelen van een ergonomische bureaustoel op kantoor

Heb je een kantoorbaan, dan besteed je het grootste gedeelte van je werkdag waarschijnlijk achter je bureau. Je doet er dus goed aan ervoor te zorgen dat de bureaustoel waaraan je werkt, of die waar je medewerkers aan werken, van goede kwaliteit zijn. Een ergonomische bureaustoel kan lichamelijke klachten voorkomen, en zorgt ervoor dat flexibel werken gemakkelijker en gezonder wordt. Een goede stoel ondersteunt het lichaam van de gebruiker en is op verschillende manieren te verstellen. Maar wat zijn belangrijke dingen om op te letten bij het aanschaffen van een bureaustoel? In dit artikel vertellen we je meer over het belang van goede kantoorstoelen en delen we tips voor het uitzoeken van het juiste model.


Leestijd: 1 minuut

De voordelen van een ergonomische bureaustoel op kantoor
De voordelen van een ergonomische bureaustoel op kantoor

Ergonomische bureaustoelen zijn op verschillende manieren verstelbaar, wat ervoor zorgt dat ze precies op het lichaam van de gebruiker afgestemd kunnen worden. Elk lichaam is anders, waardoor verstelbaarheid een belangrijke eigenschap van kantoormeubelen is. Zorg ervoor dat je niet alleen de hoogte, maar ook de positie van de armsteunen, de rugleuning en het zitvlak van de stoel kunt verstellen. Op die manier voorkom je veel voorkomende lichamelijke klachten zoals rugpijn en nekpijn. Een bureaustoel met vijf wieltjes biedt de meeste stabiliteit en wendbaarheid, en voor het type wieltjes is het belangrijk te weten op welke ondergrond de stoel komt te staan. Zo is er veel om rekening mee te houden.

Met ergonomische kantoormeubelen ondersteun je daarnaast flexibel werken. Een verstelbare kantoorstoel kan aan verschillende gebruikers ondersteuning bieden, wat ervoor zorgt dat verschillende medewerkers er afwisselend aan kunnen werken. Ideaal in een werkomgeving zoals een kantoortuin, waar plaatsonafhankelijk en flexibel werken wordt aangemoedigd. Kies bijvoorbeeld voor de Herman Miller Aeron wanneer je op zoek bent naar een flexibele bureaustoel die niet alleen de juiste ondersteuning biedt, maar die ook voor 94% recyclebaar is.

Een ergonomische kantoorstoel kan alleen zijn werk doen wanneer hij op de juiste manier is ingesteld. Zorg er dus voor dat je de zitinstructie gebruikt bij het instellen van de stoel. Welk model en welk merk je kiest, bijvoorbeeld Steelcase of Vitra, is afhankelijk van de gebruiker en de werkzaamheden die hij dagelijks uitvoert. Het is dus nooit een verkeerd idee om advies in te winnen bij een projectinrichter. Die kan je niet alleen helpen met de inrichting van je kantoor, maar ook met het kiezen van de juiste meubelen en het verstellen van de bureaustoelen.