Economie

Partnerbijdrage

De voordelen van kunstgras in je tuin

Natuurlijk gras kan de uitstraling van je tuin veranderen, maar het heeft zijn eigen problemen. Sommige grassoorten zullen bijvoorbeeld vervagen bij hoge temperaturen. Bovendien moet je hem regelmatig water geven om hem vers te houden, en dit zal uiteindelijk je waterrekening verhogen. Je kunt er daarom goed aan doen om kunstgras te kopen. Hiervoor moet je wel allerlei kunstgrassen vergelijken, maar na het doen van je aankoop en het plaatsen van het nepgras in je tuin zul je de volgende voordelen ervaren.


Leestijd: 2 minuten

De voordelen van kunstgras in je tuin
De voordelen van kunstgras in je tuin

Nepgras is ideaal voor scholen en recreatieve voorzieningen omdat het een schone en veilige omgeving is voor kinderen. Het maakt niet uit hoe vaak ze op kunstgras vallen, ze zullen niet overeind komen met gras- en moddervlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Ook zullen ze na de pauze niet binnenlopen met vuile kleren bevlekt met modder op scholen. Bovendien krijgen ze geen insectenbeten, omdat insecten en insecten meestal de voorkeur geven aan natuurlijk gras boven kunstgras.

Om echt gras te behouden, moet je je gazon trimmen of maaien, het gras met compost voeren en regelmatig controleren op ongedierte. Dit alles vraagt ​​tijd en aandacht. Aan de andere kant hoeft kunstgras niet vaak te worden bewaterd of gemaaid, dus door het te installeren, bespaar je deze activiteiten. Het heeft echter nog wat onderhoud nodig, maar dat is niet zo veel.

Natuurgras houden is kostbaar. Je moet de kosten van water, een grasmaaier, pesticiden, tuinschaar, om er maar een paar te noemen, meerekenen. Als het om kunstgras gaat, weten we dat het installeren ervan duur kan zijn. Als we echter kijken naar hoe budgetvriendelijk het is om te onderhouden, kunnen we zien dat het de moeite waard is. Gedurende de hele levensduur zijn de onderhoudskosten van kunstgras veel lager dan die van natuurgras.

Een van de zorgen van het houden van natuurgras is de waterrekening die je moet betalen. Omgekeerd wordt kunstgras gemaakt met plastic materialen; daarom is het niet nodig om het regelmatig water te geven. Als gevolg hiervan kun je besparen op je maandelijkse waterrekening. Dit wil niet zeggen dat je geen water nodig hebt om kunstgras te houden. Natuurlijk moet je het stof en ander vuil van je gras afspoelen om het helder en groen te houden. De hoeveelheid water die nodig is, is echter minder dan wat je nodig hebt als je je natuurlijke gazon water geeft.

Bij het onderhoud van natuurgras moet je het onkruid dat meegroeit verwijderen. Dit komt omdat onkruid invloed kan hebben op hoe het gras groeit, omdat het met gras concurreert om water en voedingsstoffen. Over onkruidbestrijding met kunstgras hoef je je echter geen zorgen te maken, hier zal namelijk normaal gesproken geen onkruid komen.

Kunstgras is huisdiervriendelijk. Je honden hebben een veilige plek om rond te rennen en vrij te spelen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze je gras uitgraven of bruine plekken op je gazon achterlaten. Daarnaast is het makkelijker om dierlijke uitwerpselen van kunstgras te verwijderen. Het enige wat je hoeft te doen is een mild afwasmiddel en wat water te gebruiken.