Economie

Deelscooters veroveren Groningen – nu strengere regels nodig

In ruim een half jaar tijd hebben deelscooters als vervoermiddel een flinke opmars gemaakt in Groningen. Veel gebruikers zijn er blij mee, en ook de gemeente vindt het prettig dat er daardoor minder auto’s nodig zijn. Maar vanwege het succes zijn er nu  strengere regels nodig, zo meldt de gemeente Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Deelscooters veroveren Groningen – nu strengere regels nodig
Deelscooters veroveren Groningen – nu strengere regels nodig

De gemeente bekijkt of elektrische deelscooters kunnen blijven in Groningen en onder welke voorwaarden. Twee bedrijven begonnen afgelopen voorjaar op proef met het aanbieden van deze deelscooters. Daarvan rijden er nu 460 in Groningen rond.

De voertuigen zorgen ervoor dat minder mensen de auto gebruiken, maar leveren ook overlast op. De twee bedrijven kunnen tot 1 mei 2021 doorgaan met het verhuren van de deelscooters, daarna moeten ze een vergunning aanvragen. Tot die tijd mogen ze elk niet meer dan 150 scooters aanbieden. Ook is het niet meer toegestaan om daar ’s nachts op te rijden.

Als de gemeente kiest voor doorgaan met de scooters, komen daar strengere regels voor zoals vaste parkeerplekken. Parkeren in het centrum mag dan niet meer. Bovendien wordt de minimumleeftijd 18 jaar. Lees op de gemeentelijke website ook de brief van B&W aan de gemeenteraad over de deelscooters. (Bron: Gemeente Groningen).