Economie

Defibrion uit Groningen op weg naar Europese top

Het komt niet vaak voor: bedrijven uit Groningen die niet alleen landelijk toonaangevend zijn, maar ook op Europees niveau tot de top behoren. Het aan de Verlengde Bremenweg op bedrijventerrein zuid-oost gevestigde Defibrion behoort tot die kleine groep Groningse bedrijven. Defibrion, dat onder meer AED’s maakt en vele andere producten op het gebied van bedrijfshulpverlening, heeft een overname gedaan van een branchegenoot, en daardoor hoort het nu ook de op dit gebied toonaangevende Europese bedrijven.


Leestijd: 2 minuten

Defibrion uit Groningen op weg naar Europese top
Defibrion uit Groningen op weg naar Europese top

Defibrion is specialist op het gebied van AED’s en veiligheidsmiddelen. Het heeft DefibSolutions, groothandel in AED’s en reanimatie-artikelen, overgenomen en breidt daardoor haar positie in Europa uit.

Snelgroeiende speler in Europa

Defibrion is een snelgroeiende speler als leverancier van AED’s en producten en diensten op het vlak van bedrijfshulpverlening. Klanten kunnen bij de onderneming terecht voor veiligheidsproducten, diensten en advies. Defibrion is met haar dienstverlening dominant in de Benelux en met haar producten in geheel Europa. De laatste jaren groeien ook de activiteiten in Noord-Amerika.

Breder productportfolio

“Met de toetreding van DefibSolutions tot de groep, is Defibrion in staat haar klanten in Europa met een breder productportfolio te bedienen. Daarnaast biedt het beide bedrijven de kans om het klantenbestand te vergroten in alle markten waar beide bedrijven actief zijn”, zo laat Defibrion weten.

Joshua Valkenier, CEO Defibrion: "DefibSolutions past goed in onze plannen om een breder productportfolio aan te bieden aan onze distributeurs in Europa. De organisatie, focus en producten passen goed en helpen ons in te spelen op de vraag in internationale markten waar we sterk groeien."

Edwin Roelse, CEO DefibSolutions: “Door deze stap te maken, hebben wij een unieke kans om samen verder te groeien met een breder assortiment en aanzienlijke grotere regio. Ik ben altijd een voorstander geweest om samenwerkingen op te zoeken en dit is de overtreffende stap hierin”. DefibSolutions wordt  onderdeel van Defibrion, maar gaat onder de bestaande naam verder.

Defibrion

Defibrion werd opgericht in 2008 en biedt een breed assortiment aan AED’s en bedrijfshulpverlening-middelen in Europa. In de Benelux zijn ze exclusief importeur van HeartSine AED’s en bieden zij een full-service concept, inclusief installatie, advies, onderhoud en training. Daarnaast heeft Defibrion haar eigen AED-kastenserie ontwikkeld actief onder de naam ARKY, die wereldwijd in ruim 30 landen wordt verkocht.

DefibSolutions

DefibSolutions, opgericht in 2016, is een groothandel in AED’s en andere reanimatie gerelateerde artikelen en leveren voornamelijk aan wederverkopers in Europa. DefbSolutions biedt een breed productportfolio, maar is sinds 2019 Europese partner en daarmee  importeur van ZOLL International, producent van de ZOLL AED’s. Binnen Nederland is DefibSolutions ook actief onder de naam BHV Voordeelwinkel.nl.