Economie

Partnerbijdrage

Deze auto’s kun je mogelijk al leasen in 2021

Elk jaar komen er nieuwe modellen op de markt. Als je een nieuwe auto nodig hebt dan zou je dus zo’n exemplaar aan kunnen schaffen. Natuurlijk hoef je het niet zelf te kopen, een auto leasen is immers ook mogelijk. Hierbij heb je diverse opties. Een shortlease contract is bijvoorbeeld een optie. Hierbij geniet je van optimale flexibiliteit. Bij shortlease is het contract na een maand vaak al per dag opzegbaar. Wil je geen nieuwe auto leasen maar een goede tweedehands, dan is occasion lease fiscaal ook zeker interessant. Hieronder meer over de modellen die in 2021 op de markt komen.


Leestijd: 2 minuten

Deze auto’s kun je mogelijk al leasen in 2021
Deze auto’s kun je mogelijk al leasen in 2021

Audi is al een tijdje bezig met allerlei inspanningen om elektrische modellen te produceren. Het volgend decennium zal echt in het teken staan van de Q4 e-tron. Deze elektrische SUV zal arriveren in 2021, waarna het direct de concurrentie moet aangaan met de Tesla Model Y. De Q4 e-tron zal trouwens de eerste auto van Audio worden op het MEB platform van de VW groep. Dit is de modulaire architectuur die meerdere miljarden euro’s gekost heeft en speciaal ontworpen is voor elektrische voertuigen. De Audi Q4 e-tron moet zich onderscheiden van broertjes zoals de ID.4 door het een chic model te zijn wat zit op de componenten van MEB. Het is bovendien een volledig elektrisch alternatief voor de Q3.

De BMW i4 moet het antwoord zijn op de Polestar 2 en de Tesla Model 3 van dit merk. Hier lijkt het dan ook op, al zijn de enorme wielen en koplampen wel duidelijke verschillen. De productiespecificaties van de i4 moeten nog bevestigd worden door BMW, maar als het concept overeenkomt met de realiteit dan heeft dit model zeker veel potentie. Zo haalt het 423 pk uit een elektromotor, wat alle vier de wielen aan zal drijven. Hierdoor kan de BMW i4 een sprint van 0 tot 100 kilometer per uur leveren in slechts vier seconden. Ook kan het een topsnelheid van maar liefst 200 kilometer per uur halen, wat met name komt door de elektromotor van BMW.

Mercedes zal het aanbod van puur elektrische auto’s in 2021 snel uitbreiden. Zo komt er onder andere een nieuwe compacte SUV die naast de GLB met verbrandingsmotor in de line-up plaats zal nemen. Dit is de EQB, wat zijn platform zal delen met de GLB om zodoende ontwikkelingskosten te besparen. Het onderstel van dat model zal wel geschrapt worden. Hier komt een accu onder de vloer, net zoals een paar elektromotoren. De verwachting is dat deze motoren een vermogen hebben van 270 pk en een koppel van 500 Nm. Mercedes zal bovendien gebruik maken van de gewoonlijke design aspecten van de EQ reeks. De EQB krijgt bijvoorbeeld een grille die nieuw vormgegeven is en een set aerodynamisch efficiënte legeringen.

De Enyaq is de allereerste speciaal gebouwde elektrische auto van Skoda. Het volledig elektrische MEB platform zal zorgen voor de overvloedige kofferruimte, net zoals de andere modellen van dit merk hebben. Bovendien zal er zelfs meer cabineruimte zijn dan in de Kodiaq, terwijl de Enyaq wel korter is dan de Octavia. De meeste versies hebben bovendien achterwielaandrijving, al is er een keuze uit vermogensuitgangen en drie batterijformaten. Er zal zelfs een vRS model komen met twee motoren. Het dashboard binnenin de Skoda Enyaq zal bovendien voortbouwen op het ontwerp van de nieuwste Octavias van dit merk. Het bevat onder meer een 13 inch touchscreen, wat het grootste scherm is van alle MEB auto’s tot nu toe.