Economie

Digitale Academie Noord-Nederland: voor iedereen die digitaal verder wil

In Groningen en de rest van het Noorden is de Digitale Academie Noord-Nederland van start gegaan. Dat is een uniek nieuw platform met een overzicht van álle opleidingen die er zijn in het Noorden om je digitaal verder te ontwikkelen. Het platform kan mensen helpen op álle niveaus: van beginner tot gevorderden.


Leestijd: 1 minuut

De impact van digitalisering op het dagelijkse leven wordt steeds groter. Van het inchecken met een telefoon in het openbaar vervoer tot het online doorgeven van een nieuw woonadres. Tegenwoordig volgen de digitale ontwikkelingen elkaar in een rap tempo op. Niet iedereen kan dit tempo bijbenen, daarom biedt de Digitale Academie Noord-Nederland een helder en volledig overzicht van opleidingen en cursussen digitale vaardigheden in Noord-Nederland.

Op het platform van de Digitale Academie kan iedere inwoner uit Noord-Nederland, ongeacht voorkennis en opleidingsniveau, een passende fysieke of online opleiding vinden. Zij streeft ernaar om heel Noord-Nederland one level up te krijgen op het gebied van digitalisering.

Op leren.dann.nl kunnen gebruikers ontdekken welke opleiding passend is en zichzelf blijven ontwikkelen. Door het maken van een van de testen in het platform ontvangen gebruikers een persoonlijk aanbod. Daarnaast stelt de Digitale Academie gratis korte video’s beschikbaar over het opleidingsaanbod.

Miljoenen mensen digitaal niet vaardig genoeg

Het opleidingsaanbod is divers en bestaat uit zowel gratis laagdrempelige cursussen als betaalde opleidingen. Daarnaast is het mogelijk om als gebruiker direct online aan de slag te gaan of een inschrijving te plaatsen voor een klassikale training in de buurt. Nieuwsgierig geworden? Of geïnteresseerd in een eigen Digitale Academie voor jouw organisatie? Kijk gerust op dann.nl.