Economie

Digitale bijeenkomst over grootschalige werkzaamheden in Groningen

De grootschalige werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg bereiken begin volgend jaar een hoogtepunt met de aanleg van een tijdelijk Julianaplein. Om bedrijven te informeren over de impact van deze werkzaamheden in de stad en welke maatregelen ze kunnen nemen, organiseren ondernemersverenigingen aankomende donderdag, 2 september, van 17.00 – 18.00 uur een digitale bijeenkomst. Alle Groninger bedrijven kunnen hierbij aansluiten.


Leestijd: 1 minuut

Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer
Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer

Vanaf 11 februari 2022 wordt het Julianaplein gedurende 13 weken in verschillende stukken en fases afgesloten. De onvermijdelijke verkeersoverlast gaat iedereen merken die van, naar of via Groningen rijdt. De bouw van een tijdelijk Julianaplein heeft namelijk gevolgen voor alle wegen in en rondom de stad die veel meer verkeer krijgen te verwerken. Om het auto- en vrachtverkeer dan voldoende te laten doorstromen, moeten er per dag 80.000 auto's minder op het hele wegennetwerk rijden. Maar ook met minder auto's op de weg moet men rekening houden met vertraging in reistijd.

Voorbeelden van mobiliteitsmaatregelen

Hoe kan het bedrijfsleven hierop voorbereiden? Welke maatregelen zijn nodig om de stad dan toch bereikbaar te houden? Dat staat centraal in de digitale bijeenkomst georganiseerd door Bedrijvenvereniging Zuidoost, Bedrijvenvereniging West, Vereniging Bedrijven Noord-Oost, Groningen City Club, VNO-NCW MKB Noord en Groningen Bereikbaar. Onder andere Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort komen aan het woord over de details van de werkzaamheden en enkele bedrijven geven voorbeelden van mobiliteitsmaatregelen die ze nemen. Tijdens de bijeenkomst zal worden benadrukt dat alle bedrijven, instellingen en organisaties in Groningen maatregelen moeten nemen om minder verkeer in de periode tussen februari en mei 2022 te laten rijden.

Link digitale bijeenkomst

Geïnteresseerden kunnen op 2 september van 17.00 – 18.00 uur via onderstaande knop deelnemen aan de bijeenkomst.

Deelnemen kan via deze link.