Economie

Partnerbijdrage

Dit zijn de beste festivals in Groningen

Voor mensen die van festivals houden is 2020 een slecht jaar geweest. Waar de topgids Nederland en België eerst vol zat met allemaal prachtige festivals, is hier uiteindelijk weinig van terecht gekomen door de pandemie. Een aantal organisatoren koos ervoor om het festival online te houden, dat is toch beter dan niets. Ook in 2021 is de kans groot dat we weinig kunnen genieten van echte festivals. Toch zal er ooit weer een tijd komen dat dit mogelijk is. Zo’n festival in Groningen is dan zeker een aanrader.


Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste festivals in Groningen
Dit zijn de beste festivals in Groningen

Art Carnivale is een festival waar je je echt goed zult voelen. Het wordt georganiseerd in Steendam en is ideaal voor families. Iedereen van alle leeftijden zal dit kunstzinnig festival leuk vinden. Je zult naast veel kunst bij Art Carnivale ook kunnen genieten van muziek, lekkernijen en theater. Daarnaast zal er een grote markt zijn waar creatievelingen zeker terecht kunnen. Voor de kids zullen speciale activiteiten georganiseerd worden in het mooie strandpark aan het Schildmeer, waar Art Carnivale georganiseerd wordt. Het groene plein is nog relatief nieuw, hier zullen duurzame initiatieven uit de regio presentaties geven. Een interessante nieuwe klant van Charly Meeuwissen kan hier zeker tussen zitten.

In Eelde-Paterswolde wordt sinds 2021 het Koepeltjes Festival georganiseerd. Dit festival is ontstaan uit een project genaamd Een Dorp Vol Verhalen. Dit project heeft een muzikaal tintje gekregen door 9 bands en orkesten die affiniteit hebben met Eelde-Paterswolde. Deze artiesten hebben de koppen bij elkaar gestoken om ervoor te zorgen dat er een heus festival op de wereld is gezet voor en door Eelde- en Paterswoldenaren. De organisatie hoopt dat het Koepeltjes Festival in 2021 gewoon door kan gaan, het staat vooralsnog gepland voor zaterdag 26 juni in het centrum van Eelde.

In 2020 pakte Stadspark Live echt uit voor wat de 2e editie zou moeten zijn in Groningen. De organisatie had voor het festival in Stadspark onder meer Kensington, The Script, Passenger en Iggy Pop weten te strikken, maar helaas kon het natuurlijk niet doorgaan. Ook Stadspark Live heeft de hoop dat het festival in de hoofdstad van de provincie wel georganiseerd kan worden in 2021, wat op zaterdag 19 juni zou moeten gebeuren. De tickets die je gekocht had voor het festival in 2020, zullen ook gelden in dit nieuwe jaar. Tot nu toe is er trouwens nog niets bekend over de nieuwe line-up.

Het was de bedoeling dat in 2020 de 10e editie van het Paradigm Festival georganiseerd zou worden. De pandemie gooide uiteraard roet in het eten, maar de organisatie heeft inmiddels het festival gepland op 7, 8 en 9 augustus 2021. Ook dan zal Paradigm dus weer plaatsvinden op het beroemde Voormalige Suikerunieterrein. In dit jaar zul je dus weer kunnen genieten van de beste artiesten in de techno en house genre in Groningen, als het tenminste aan Paradigm Festival ligt. Daarnaast zal er tijdens dit festival natuurlijk ook weer veel ruimte voor creativiteit zijn.

In het Noorderplantsoen in Groningen wordt elk jaar het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen georganiseerd. In 2020 kon dit natuurlijk niet, maar hopelijk wel weer in 2021. Normaal gesproken duurt dit festival elf dagen en komen er meer dan 100 duizend bezoekers naar Noorderzon in Groningen. Dit is trouwens echt een internationaal festival. Kunst uit alle delen van de wereld zul je gedurende het festival vinden in het Noorderplantsoen, terwijl ook allerlei artiesten op het podium zullen verschijnen om het publiek te laten genieten. Noorderzon zal in 2021 beginnen op 19 augustus en eindigen op 29 augustus.