Economie

Partnerbijdrage

Duurzamer leven in Groningen doe je zo!

Op regenachtige zomerdagen is het ’t perfecte moment om eens te kijken naar de spullen in huis. Ontspullen, noemen we het ook wel. Ruim eindelijk die schuur eens op, verkoop kleding en bekijk waar je duurzamer kunt leven. Tips nodig? Met deze tips ben je binnen een mum van tijd duurzamer bezig!


Leestijd: 2 minuten

Duurzamer leven in Groningen doe je zo!
Duurzamer leven in Groningen doe je zo!

Fast Fashion, misschien heb je de term al eens gehoord. Dit betekent dat je heel vaak kleding koopt, vaak van slechte kwaliteit. Als kleren van slechte kwaliteit zijn, is de kans groot dat ze gauw lelijk worden in de was, naden laten snel los of je scheurt gauw uit een nieuwe broek. Tijd dus om kleding van een goede kwaliteit te gaan kopen. Wil je het helemaal goed doen? Check dan eens de pre-owned dames mode bij Zalando! Dit is kleding van Zalando dat is ingeleverd door hun eerdere eigenaren. Ze vonden het kledingstuk niet zo mooi meer, het paste toch niet zoals gewenst of zij hebben – net als jij nu – hun kledingkast opgeruimd! Deze outfits zijn betaalbaarder én lekker duurzaam dus!

Bij Zalando kan je tegenwoordig kosteloos jouw kleding teruggeven, in ruil voor een cadeaukaart van Zalando! Je zoekt je kledingkast uit, maakt foto’s van de kledingstukken die je niet wilt houden en digitaal wordt bekeken of jouw product nog verkoopbaar is. Zo ja: top! Je kunt het gratis opsturen naar Zalando, waarna het wordt gecontroleerd. Als het inderdaad goed is, dan ontvang je binnen 14 werkdagen een Zalando cadeaukaart. Het mooie is dat je het ook kunt doneren aan een goed doel! Dus hup, duik die kledingkast in en verkoop wat nog een tweede leven verdient!

Ruim je de schuur of zolder op? Maak verschillende stapels van spullen: houden, verkopen, weggeven. Alles wat je wilt houden, dat houd je uiteraard. De spullen op de ‘verkopen-stapel’ zijn nog van goede waarde en kun je blijkbaar gemakkelijk verkopen. Kies hiervoor het juiste platform! Verkoop gereedschap op Marktplaats, fietsen verkoop je aan een fietsenmaker in de buurt en die oude kerstboom kun je vast slijten aan een kringloopwinkel!

Heb je veel spullen in de schuur die je haast nooit gebruikt, maar vind je het zonde om het nu al weg te doen? Er zijn veel deelplatforms tegenwoordig, waarop jij aan jouw stadgenoten jouw gereedschap kunt uitlenen. Ook dit is een erg duurzaam initiatief!

Tot slot een aantal algemene tips om duurzamer te leven. Groningen doet al erg haar best om duurzamer te zijn! Zo wordt er op de bouwplaats al rekening gehouden tijdens het bouwen van duurzame huizen in Groningen. Jijzelf kan ervoor zorgen dat je kieren in kozijnen afplakt met tochtstrips, in de winter zet je de verwarming een tikkie lager en bij het boodschappen doen kies jij voor seizoensproducten van de markt!