Economie

Partnerbijdrage

E-Learning: Alles dat je moet weten over LMS software voor jouw bedrijf!

Met de groeiende populariteit van e-learning en online cursussen wordt het alsmaar belangrijker om gebruiksvriendelijke mobiele toepassingen voor e-learning te ontwikkelen. Dit gebeurt aan de hand van een Learning Management System (LMS), een online hosting platform en software voor het leveren van leercursussen en andere soortgelijke opleidingsprogramma's. Met andere woorden, dit is een leermanagementsysteem een om softwareoplossingen voor het creëren, organiseren, beheren en leveren van e-learning programma’s. In deze blog geven we je een korte, maar heldere uitleg over wat de implementatie van een LMS-systeem voor jouw onderneming kan betekenen.


Leestijd: 2 minuten

E-Learning: Alles dat je moet weten over LMS software voor jouw bedrijf!
E-Learning: Alles dat je moet weten over LMS software voor jouw bedrijf!

De ontwikkeling van LMS-software bestaat uit twee delen: een gebruikersinterface die functioneert als een website binnen een browsing-applicatie en een servercomponent die is toegewezen om sleutelfuncties uit te voeren, zoals het creëren, organiseren, wijzigen en geven van cursussen. Eenvoudig gezegd gebruikt iedereen die bezig is met een e-learningtoepassing of een Elearning Training volgt, een leermanagementsysteem.

Een LMS is een ideaal programma voor kennisbehoud en zorgt ervoor dat waardevolle vaardigheden en technieken in de organisatie bewaard blijven en direct ingezet kunnen worden voor opleidingsdoeleinden. Een leermanagementsysteem wordt dus aanbevolen om waardevolle informatie niet verloren te laten gaan en eenvoudige toegang te faciliteren.

Dit betekent dat een leeroplossing op basis van LMS-software een organisatie kan helpen om nieuw aangeworven werknemers of mensen van andere afdelingen op te leiden en ervoor te zorgen dat iedereen te allen tijde toegang heeft.

Voordat een educatieve toepassing of cursus kan worden geïmplementeerd in een organisatie, moet deze eerst worden ontwikkeld in de LMS-software. Cursussen kunnen van het begin tot eind worden vormgegeven, maar het is ook mogelijk om bestaand materiaal te importeren en gebruik te maken van uiteenlopende templates.

Wanneer de e-training eenmaal in elkaar is gezet, is de volgende stap het organiseren van de inhoud die je hebt gemaakt. Dit hangt af van de behoeften en de structuur van de cursussen die je via jouw bedrijf aanbiedt. Meestal is dit vrij gemakkelijk te doen als je een klein aantal cursussen of een enkele cursus hebt. Mocht je meer dan één cursus aanbieden, kan het een ingewikkelde kwestie worden en is het belangrijk dat goed nadenkt over een heldere structuur.

Een modern LMS moet alle situaties aankunnen, van het aanbieden van volledige cursussen tot een onbeperkt aantal deelnemers kunnen verwerken en gemakkelijk integreren met uiteenlopende processen. Goed gestructureerde educatieve toepassingen moeten responsief en gebruiksvriendelijk zijn en tenslotte een intuïtieve navigatie bieden.