Economie

Partnerbijdrage

Een auto inruilen bij een lokale dealer: zo gaat dat in zijn werk

Wanneer je een nieuwe auto nodig hebt en van je oude auto af wilt kun je bij een lokale dealer je auto inruilen. Dit kun je doen bij nieuwe, maar ook bij tweedehands auto’s. In veel gevallen is dit financieel aantrekkelijk. Het scheelt daarnaast ook een hoop gedoe, je hoeft zelf eigenlijk niks te doen. Dit is een van de grootste redenen dat mensen hun oude auto inruilen voor een nieuwe. Hoe het inruilen van je auto precies werkt, lees je hier!


Leestijd: 1 minuut

Een auto inruilen bij een lokale dealer: zo gaat dat in zijn werk
Een auto inruilen bij een lokale dealer: zo gaat dat in zijn werk

Om een nieuwe auto te kopen kun je dus je oude auto inruilen. Je kunt met je auto naar de dealer gaan en hij zal kijken hoeveel je auto nog waard is. Er zal een uitgebreide inspectie worden gedaan om te kijken in welke staat je auto verkeerd, zo kan hij de dagwaarde achterhalen. Je moet vervolgens ook aangeven welke auto je wilt hebben. De waarde van je nieuwe auto heeft namelijk ook invloed op de inruilwaarde van je oude auto.

Je wilt zoveel mogelijk terug krijgen voor je oude auto, dat is logisch. Het is daarom slim om bij meerdere dealers na te vragen wat zij voor je auto zouden geven. Zo kun je de beste deal krijgen. Daarnaast moet de dealer ook een auto hebben staan die je graag zou willen hebben. Wanneer je direct op het eerste aanbod ingaat kan het wel eens zijn dat je te weinig terug hebt gekregen. Doe dit dan ook niet te overhaast en neem rustig de tijd om alle opties te overwegen. Geduld is een schone zaak bij het inruilen van je auto.

In sommige gevallen krijg je niet genoeg terug voor je auto, het kan dan beter zijn om je auto zelf te verkopen. Ook als de dealer niet de auto heeft die je wilt kun je misschien beter zelf je auto verkopen en vervolgens een andere kopen. Kijk voordat je naar de dealer gaat eens online naar dezelfde auto die je hebt. Zo weet je alvast wat de bedragen zijn waarvoor je auto verkocht wordt. Een dealer wil je auto voor een zo laag mogelijk prijs krijgen, hij moet ook nog winst maken. Hierdoor is de inruilwaarde die hij aanbiedt in sommige gevallen te laag.