Economie

Partnerbijdrage

Enkele tips ter bestrijden van ongedierte

Ongedierte komt overal voor. Lang niet iedereen heeft er last van, maar soms kan het echt tot overlast en schade leiden. Denk bijvoorbeeld aan wespen of muizen die niet alleen in jouw tuin rondzwerven, maar ook naar binnen komen. Je wilt er dan voor zorgen dat er zo snel mogelijk tot een bestrijding over wordt gegaan. Maar hoe pak je dit aan? Je kunt zelf aan de slag gaan, maar hiermee bereik je vaak alleen een resultaat op de korte termijn. Een professional helpt jou vaak verder.


Leestijd: 2 minuten

Enkele tips ter bestrijden van ongedierte
Enkele tips ter bestrijden van ongedierte

Wespen komen het meeste voor rondom de woning. Zodra het warmer wordt buiten komen ze allemaal uit om hun nesten te bouwen. Wanneer ze geen nesten hebben, hoeft dit niet direct tot problemen te leiden. Als de nesten wel worden gemaakt, dan kun je het beste tot bestrijding van ongedierte overgaan. Dit is echter geen eenvoudige klus. De nesten zitten altijd goed verscholen en je moet daarbij ook gaan kijken hoe je het op een veilige manier kunt doen. Zo kun je alle kieren goed dichtmaken, zodat de beesten niet binnenkomen.

Ook kunnen scherpe geuren helpen om de wespen op afstand te houden. Denk daarbij aan kruidnagel of citrus. De dieren vinden de geur hiervan verschrikkelijk. Hierdoor blijven de dieren uit jouw buurt en kunnen ze ongestoord hun nest ontwikkelen. Voor jou geldt hierbij dat de dieren buitenshuis worden gehouden. Daarbij heb jij het grote voordeel dat jouw huis ook nog eens lekker gaat ruiken. Een win-win situatie voor iedere woning.

Wanneer dit niet werkt, is het altijd nog een oplossing om een wespenval op te zetten. Er zijn veel vallen te koop bij meerdere winkels, maar je kunt ook zelf een val maken door een fles doormidden te knippen en op zijn kop in elkaar te zetten. In combinatie met iets zoets zullen de wespen hierin verdwijnen. Voor muizen is het een heel ander verhaal. Deze blijven niet zomaar buiten, maar kunnen door de kleinste kieren jouw woning betreden. Ze gaan hier op zoek naar voedsel, wat vaak in de keuken te vinden is. Zorg er daarom voor dat er nergens etensresten blijven liggen. Hierdoor zijn muizen sneller geneigd om weer naar een andere plek over te gaan om aan eten te komen.

Ook voor muizen geldt dat je vallen neer kunt zetten. De traditionele muizenvallen met een klem en iets lekkers zijn vaak al voldoende. Daarbij kun je ook lokmiddelen inzetten, welke vaak voorbij komen in doosjes. Hier zit een bepaald middel in dat de muizen richting de val lokt, zodat deze eenvoudiger te vangen zijn. Ook vergif is een mogelijke oplossing. De muizen nemen dit vergif in en zullen dan sterven. Hiermee blijven ze vaak wel tussen de muren zitten, waardoor je alsnog een onaangename geur kunt krijgen. Wil je liever een diervriendelijke oplossing? Bestrijd dan muizen met een diervriendelijke muizenval. Zo heb je ze levend gevangen en kun je ze buiten weer uitzetten.