Economie

Partnerbijdrage

Ga erop uit in het hoge noorden

‘Er gaat niets boven Groningen’ is een welbekende reclameslogan. En dat klopt helemaal. Minstens éénmaal in je leven moet je een bezoek hebben gebracht aan deze mooie provincie, gelegen in het noorden van ons land. Daar vind je nog rust, ruimte en eindeloze vergezichten. Prachtig natuurschoon, gezellige plaatsen en mooie cultuur: dat is allemaal te vinden in de provincie Groningen. De gelijknamige hoofdstad moet je natuurlijk zeer zeker bezoeken. De stad Groningen staat natuurlijk bekend als bruisende studentenstad. Dit zorgt voor veel sfeer en beleving. Ervaar het zelf en boek een weekendje weg naar Groningen.


Leestijd: 2 minuten

Ga erop uit in het hoge noorden
Ga erop uit in het hoge noorden

Zeg je Groningen, dan zeg je Martinitoren. Je kan er eigenlijk niet omheen want deze is op al verre afstand waar te nemen. Groningers noemen deze bijna 100 meter hoge toren liefkozend de ‘oude grijze’. Dat heeft alles te maken met de geschiedenis van de 500 jaar oude Martinitoren. Het heeft veel moeten doorstaan, maar is al die tijd fier rechtop blijven staan en een rots in de branding voor Groningen. De beklimming van de 250 treden is dan ook beslist de moeite waard. De stad Groningen is een heerlijke plek om lekker rond te slenteren. Lopend langs de kades doen de grachten met hun vele boten je denken aan Amsterdam of Leiden. Met dit verschil dat het in Groningen veel rustiger is. Natuurlijk zijn er genoeg restaurantjes en cafés te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. En kattenliefhebbers moeten zeer zeker even naar het beroemde Kattencafé.

In Pieterburen, gelegen in het noorden van Groningen, kun je zeehonden zien in het zeehondencentrum. Zeer leerzaam en daarmee ook heel geschikt voor kinderen. Bedank de dierenartsen en vrijwilligers die daar goed werk doen om zieke zeehonden te genezen met gegraveerde pennen. Of geef hen en andere bezoekers pennen met logo. Wil je genieten van de schoonheid van de Waddenzee? Ga dan Wadlopen. Een mooie manier om kennis te maken met, zoals men zegt, het mooiste natuurpark van Nederland. Hiervoor moet je fysiek wel een goede conditie hebben, want het kan behoorlijk zwaar zijn. En… onderneem dit nooit zonder een ervaren gids

Wanneer je met de trein in de stad Groningen arriveert kijk je je ogen uit. De grote hal is prachtig en vooral het plafond, dat ontworpen is door de Groningse kunstenaar Bach is zeer indrukwekkend. Naast het treinstation ligt het Groninger museum. Het vormt een behoorlijk contrast met het klassieke treinstation want het is een zeer modern gebouw. Maar dat maakt het beslist de moeite waard om het Groninger museum te bezoeken. Wil je lekker shoppen in Groningen? Dan is de Folkingestraat een aanrader. Hier vind je een grote verscheidenheid aan winkeltjes die zich onderscheiden van grote winkelketens. Meer ontdekken wat er in Groningen allemaal te doen en te beleven is? Ga er dan beslist naar toe en ervaar het zelf.