Economie

GasTerra-pand Groningen: nieuwe toekomst als schoolgebouw voor Stenden

Jarenlang was het het trotse hoofdkwartier voor GasTerra. Maar met het beëindigen van de gaswinning in Groningen werd ook besloten om GasTerra, het gas-handelsbedrijf, op te heffen. Volgens sommigen is die opheffing wat te doortastend geweest, want sinds de Oekraine-oorlog is het wel handig om specialistische kennis te hebben over de aankoop van gas. Maar aan de opheffing van GasTerra werd niets veranderd, en daarmee kwam het markante kantoorgebouw vrij. Daar is nu een nieuwe bestemming voor gevonden: de lerarenopleiding van NHL Stenden Hogeschool.


Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 2025 zullen ruim 1000 studenten hun opleiding voortzetten vanuit het huidige GasTerra pand aan de Stationsweg in Groningen. Dat meldt de Groningse makelaar TijssenVos.

Van zonnepanelen en driedubbel glas tot warmtepompen en warmte-koude-opslag. In 2013 werd de locatie uitgeroepen tot het meest duurzame gebouw van Nederland. Ook bemachtigde het gebouw een plekje op de Happy Building Index.

Toen het gewilde pand aan de Stationsweg als optie voorbijkwam, waren de partijen het unaniem eens: dit wordt de nieuwe locatie voor de lerarenopleiding van NHL Stenden Hogeschool, aldus Tijssenvos.

Foto: Google Maps